Az Oculus is segít a Samsung VR-szemüvegénél?

  • Írta: fojesz
  • 2014. május 30.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykák érkeztek a Samsung VR-szemüvege kapcsán, most az a hír járja, hogy a kütyü SDK-ját az Oculus biztosítja majd. Persze nem ingyen: állítólag a dél-koreaiak OLED-kijelzőt adnak cserébe.

Friss pletykák érkeztek a Samsung VR-szemüvegével kapcsolatban, ahogy a múlt héten, most is az Engadget szállította az infókat.

Legutóbb abban maradtunk, hogy a Samsung is saját VR-szemüveget fejleszt: a kütyü elsősorban mobilos játékokkal használható majd, és várhatóan az Oculus Rift és a Project Morpheus olcsóbb versenytársának szánják. Nos, a mai hírek csavartak egyet ezen a felálláson, ugyanis állítólag a Samsung és az Oculus közreműködik az eszköz munkálatai során.

Mindez azt jelenti, hogy a Samsung fejleszti a hardvert, az Oculus pedig a szoftvert, végül pedig megosztják egymással a munkájukat: a dél-koreai gyártó OLED-kijelzőt ad majd az Oculusnak, az pedig exkluzív korai hozzáférést biztosít a mobilos SDK-jához. A pletykák szerint az Oculus fel is használná a Rifthez az állítólag 1080p-nél nagyobb felbontású kijelzőket.

Az talán nem meglepő, hogy a kijelzőket a Samsung is bevetné a VR-szemüvegében, az viszont annál inkább, hogy nem közvetlenül, hanem közvetve tenné ezt meg: az OLED-kijelzőket a gyártó okostelefonjai kapnák meg, és ezeket kellene aztán belepattintani a kiegészítőbe. Ez a dizájn azt is lehetővé tenné egyébként, hogy a felhasználó a telefon hátsó kamerájának segítségével "átlásson" a szemüvegen. A mozgásérzékelésért már a szemüveg maga felelne.

További érdekesség, hogy a Samsung nemcsak játékra ajánlaná a kütyüt, hanem médialejátszásra is.

2.
2.
xSHx
Lehet ez lesz a note4?

Ön válasz: :-) Nem hinném, túl korai lenne. Max a s6/note5. Szerintetek?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...