Háromszor annyi PlayStation fogyott, mint Xbox

Remekül megy a PlayStation 4-nek, legalábbis a Sony legfrissebb pénzügyi helyzetjelentéséből ez derül ki. Az elmúlt három hónapban háromszor annyi PlayStation fogyott, mint Xbox.

A Sony is helyzetjelentett, a cég Games & Network Services részlege jól teljesített április és június között, ami túlnyomórészt a PlayStation 4-nek és a kapcsolódó szolgáltatásoknak köszönhető.


A Sony szerint az említett divízió forgalma 257,5 milliárd jen (2,5 milliárd dollár) volt, ez éves szinten 95,7 százalékos növekedést jelent, és míg tavaly ugyanebben az időszakban 16,4 milliárd jenes (164 millió dolláros) vesztesége volt a részlegnek, most 4,3 milliárd jen (43 millió dollár) nyereséggel zárt. (Mindezt úgy, hogy a PlayStation 3 és a PlayStation 3-as játékok eladásai egyre csökkennek.)

A Sony most sem árulta el, hogy pontosan mennyi PS4-en és PS3-on adott túl, annyit közölt, hogy 3,5 millió PlayStation talált gazdára az elmúlt hónapban, miközben kézikonzolokból (Vitából, Vita TV-ből és PSP-ből) 750 ezer példány fogyott. Tavaly, ugyanebben a negyedévben egyébként 1,1 millió asztali konzol és 600 ezer kézikonzol kelt el.

Bár azt sejtettük, hogy az Xbox-biznisz kevésbé megy, azt nem, hogy ennyire: míg a Sony 3,5 millió PlayStationt adott el ténylegesen, addig a Microsoft mindössze 1,1 millió konzolt szállított ki a boltoknak.

84 komment - szólj hozzá!