Amerikában az Xbox One vihette a szeptembert

  • Írta: fojesz
  • 2014. október 14.
  • Biznisz
Link másolása
Habár az amerikai piac szeptemberi teljesítményét összegző NPD-jelentésre még két napot várnunk kell, elemzői becsléseket már hallottunk ezzel kapcsolatban: Michael Pachter szerint meglepetés vár ránk.

Michael Pachter és elemzőcége úgy becsüli, hogy szeptemberben a Microsoft meglepetést okozott az amerikai piacon, és az Xbox One legyűrte a PS4-et. Ami ugye azért érdekes, mert a PS4 eddig rendre rávert az Xbox One-ra, még úgy is, hogy az Xbox amúgy hazai pályán van, és az előző generáció során jól teljesített az USA-ban.

Pachter szerint az Xbox One-ból 325 ezer, míg PS4-ből 250 ezer darab találhatott gazdára a múlt hónapban, az előnyre pedig egy spéci akcióval tehetett szert a Microsoft. Elmondása szerint szeptember 7. és szeptember 13. között több amerikai üzlet is ingyen játékkal lepte meg az Xbox One-vásárlókat, még akkor is, ha azok bundle-t választottak. Így aki ügyesen sakkozott, nemcsak a 400 dollárba kerülő és ajándék Madden NFL 15-tel érkező konzolcsomagot vehette meg, de pluszban fizetés nélkül kérhette a hónap egyik leginkább várt játékát, a Destinyt is.

Ha Pachter jól okoskodik, és a Microsoftnak tényleg ez a promó jött be, az a Sonyt különösen kellemetlenül érintheti: a rivális konzolgyártó bevallottan úgy tolta a Destiny szekerét, mintha az first-party cím lenne, még saját bundle-t is piacra dobott.

Csütörtökön jönnek egyébként a hivatalos NPD-számok, akkor többet tudunk majd.

55.
55.
supair
Utolsó szó jogán!
A gémkapcsos barátaim 98 százaléka lekoccolt innen.Nem véletlen.
Rég meg kellett volna tennem nekem is.
Annak a 3 értelmes embernek pedig sok türelmet kívánok mindehhez.

(Magas labda.Lehet leütögetni.)
54.
54.
supair
#52: Az idő tényleg jó. :-))))))
52.
52.
Heisenberg
"The best possible countermeasure against people buying used product is making the kind of product that people never want to sell,"- Satoru Iwata (Nintendo)
Na így gondolkozik egy értelmes ember, csak gondoltam megosztom veled. Persze lehet többet erővel,mint ésszel taktikát is választani, láttuk, hogy bejött az MS-nek.
Te meg egy annyira buta és elvakult bólogató jánosa vagy az MS-nek, hogy valami Fan Site-ra kéne kiverned, nem a Gamekapcson kommentelni. Most megmondom nagy ívben szarok rá, mit fogsz válaszolni erre. Ez a véleményem rólad oszt jó idő:D
51.
51.
Heisenberg
#50: Igen ez mutatja, hogy az IQ szinted azóta se nőtt nagyobbra egy planktonénál:D:D De te bezzeg értesz hozzá ugye:D?? Akkor még próbáltak púderezni, a gamer újságírók is, hogy hát az MS új gondolata nem is rossz,de bizony az bazdmeg:D Ha ilyen fogyatékos vagy, hogy az eltelt idő után is azt hiszed, hogy ez egy baromi jó ötlet volt, akkor miért nincs ez sehol se Sony, se Nintendo se semminél? Ha az ötlet maga jó volt csak a lekommunikálása nem, azóta miért nem fogta egy másik cég és kommunikálta le normálisan majd bevezeti? Mert életképtelen az ötlet, mint te, azért:D
50.
50.
supair
#49: Kihátráltak a sok kis pöcshuszár"gémer" miatt.Mint Te.

Ohne fleiss kein preis! Ha már németezünk.

És még mindig tartom amit akkor mondtam.Lehet egy kis innovációt hoztak volna a játékok világba,ha nem kurjátok el.!
49.
49.
Heisenberg
#44: Remélem tisztában vagy vele, hogy nettó faszság, amit itt irkálsz:D:D Mindenhol vannak bundle gépek, az eladást segíti elő. Az MS és a Sony pont telibefossa,hogy mennyit adtak el a next gen konzoljaikból(bundle megjelenés terén), mert a bundle segítségével még többet lehet. De téged megvettek kilóra, úgyhogy csapjuk ki a magyar zászló helyett is az Xbox logót, mert te még akkor is bólogattál nekik, amikor azt a tömérdek megszorítást bevezették,amiből saját maguk is gyorsabban hátráltak ki, mint Bokros mögül a kormány. Viva la Xbox és a hozzád hasonló szájkaratés sorkatonaság osztaguk!
48.
48.
LeBlanc
amerikában az xbox one fogyott a legjobban, magyarországon meg a teszkós kenyér
47.
47.
Yanez
#46: " PlayYanezStation" - áruld már el, hogy ez most hogy jön IDE?

Azt hiszed nem lennének bundlék, ha nem lenne a PS4? Érdekes, hogy a PS4 jobban fogy, mégis adnak ki hasonló csomagokat. Sőt, a Nintendo, aki senkivel sem versenyez, az is ad ki ilyeket.

"Azt hittem több eszed van mint a társaidnak..." - ha csak ilyen szinten megy a "vita", akkor inkább adios!
46.
46.
supair
#45: Nem kedves PlayYanezStation! Nem ezt hiszem!
A VERSENY MIATT VANNAK A BUNDLÉK!

Azt hittem több eszed van mint a társaidnak,de ezek szerint egy egyszerű mondatot sem tudsz értelmezni........
Ha segítségre lenne szükséged tudok ajánlani egy kiváló tanárt. :-D
45.
45.
Yanez
#44: Azt hiszed azért vannak ilyen bundlék, mert jobban fogy a PS4? :D
44.
44.
supair
#43: Január óta tolom.
"Megvettek kilóra" Engem is!

Amúgy meg külön örülök,hogy eladásokban vezet a Sony..!Remélem ez így is marad még sok évig.Én pedig kapom a jobbnál jobb bundlékat,akciókat.
Köszi japcsik.
43.
43.
attilag78
Akarmi is lesz a hivatalos NPD riportban, en megtettem a magamet, es a fent emlitett akcioban vettem Kinectes Forza 5 bundle-t es kaptam hozza a Destiny-t. A magam reszerol nagyon elegedett vagyok, jobban kedvelem az Xbox-exkluziv cimeket, a hangvezerles nagyon jo, ezen jatszom, nezunk Netflixet, Amazon Prime-ot, Youtube-ot es Plex-en keresztul a NAS-on tarolt kollekciot. Megvettek kilora :)
41.
41.
fojesz
#40: Ezekhez a számokhoz van forrásod?
40.
40.
Mathia$
Ez a hir úgy ahogy van mehet a kukába. Köztudott, hogy csak a Destiny nyitóhetén fogyott 250ezer ps4 az észak amerikai régióban. one-ból pedig ugyanakkor 175ezret adtak el ha jól emléxem. Többen megirták már ezt a hirt Pachter úrra hivatkozva aki ismét - ahogy az utóbbi időben is - baromi nagy sületlenséget hápogott.
38.
38.
ADMlN
#37: A proliknak úgyis csak ez számít és még büszkék is rá, mint láthatod...
37.
37.
supair
#35: A fa@omat nem érdekli hogy felzárkózik-e,vagy több fogyott-e,vagy............
Aki ez alapján dönt az egy szemellenzős igazi buting ember.
Befejezhetnétek már az erősebb hardver millárdos eladások hú de király dumát.
Inkább játszanátok. De ahhoz meg nem értetek.!!!! Pöcsgeneráció.

35.
35.
Cipo3
Azta 75e-el több eladott példány. Bejött az XO-nak az ingyen adott játék. Veszteségesen eladott konzolnál nincs is jobb. Akkor ha mondjuk 10 ingyen játékot adna minden XO mellé akkor talán 2-3 év alatt fel is zárkózna össz eladásban a PS mellé. Szurkolok neki.
34.
34.
Már hogy ne lenne jó választás ? Két szó és egy szám: Steam 100 millio ! :DDD
33.
33.
hurkagyurka2
Nekem az előző gen Xbox 360 volt és szuper volt. Most ha vennék, a PS-re voksolnék, az erősebb hardver miatt. Persze a DX12-vel lehet, hogy nagyot lép előre az MS, és elolvad a különbség. Ráadásul mióta nem sózzák rá a kinectet az emberekre, a Box is remek választásnak tűnik. Összegezve pro és kontra, nincs jó vagy rossz választás, akinek van pénze, mindkettő kiváló! Sajnos amíg a Sony ennyire vezet eladásban, nemigen érdeke árat csökkenteni. Az MS is inkább játékot ad mellé. Most egy árban van a két masina, és a felhozatal is szinte ugyanaz... A karácsony nagy vízválasztó lehet!
31.
31.
p3ti
Én jobban kedvelem az Xboxot,ennek ellenére meg vagyok győződve arról hogy a Sony ennek a gen végére legalább 20-30 millával felül fogja múlni az XO-t. Az MS elrontotta ennek a startnak az elejét + kellene neki 1-2 egyedi ip is. Kicsit hiányolom az olyan ötleteket amik egy kis forradalmat hoztak a játékok világába (Gears if War)
30.
30.
Raam989
Vihette??? Ennek mar hir erteke van? Majd ha vitte, akkor mar erdekes lesz...
25.
25.
Unknown
24.
24.
szakallaskan
Minden bizonnyal az XOne fel fog zárkózni a PS4 mellé.A kérdés csak az,hogy milyen mértékben.
21.
21.
Intricate
"PS4 sales top 10 million worldwide, while Xbox One still only around 5 million"

"http://www.extremetech.com/gaming/187938-ps4-hits-10-million-units-sold-while-xbox-one-still-sits-at-around-5-million"

Belefer egy kis felzarkozas xD, de csak az ingyen jatek miatt volt, Decemberben megint koppanak a fa alatt tobb PS lesz XDDDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...