Megvan a Metal Gear Solid-film írója

Miközben a Kojimával kapcsolatos hírek arról tanúskodnak, hogy egyre paprikásabb a hangulat a Metal Gear Solid-sorozat fejlesztői és kiadója között, érkezett valami jó hír is a témában: megvan az MGS-film írója!

Vannak azok a videojátékos filmek, amelyek nagyon gyorsan elkészülnek, és vannak azok, amelyek csak csigalassúsággal küzdik fel magukat a mozivászonra - a Metal Gear Solid filmváltozata ilyen. A projektről már nagyon régóta beszélnek, a Sony még 2007-ben (!) jelentette be, hogy ő felel majd az adaptációért, azóta viszont nemigen hallottunk konkrét infókat a munkálatokról.

Most azonban jó hírrel szolgálhatunk, a Deadline jelentése szerint ugyanis a Sony végre megtalálta a film íróját, méghozzá Jay Basu személyében, így remélhetőleg felgyorsulnak majd a történések az alkotás körül. Ha nem ismerős Basu neve, a hiba nem nálad van: az úriember viszonylag friss a szakmában, a legfontosabb projektje például a nem túl népszerű Monsters még kevésbé népszerű folytatása volt. Jelenleg egyébként - az MGS mellett - a Universal szörnyuniverzumának rebootján dolgozik még.

Hogy mikor érkezik a film, mely részeket veszi alapul, és hogy Kojimának lesz-e köze hozzá, azt még mindig nem tudjuk.

6 komment - szólj hozzá!