H1Z1 - a játékosok félnek a sötétben

Nagyon furcsa jelenséggel szembesülhetünk a H1Z1 szerverein. A Daybreak Game Company fejese, Jon Smedley szerint a játékosok nem szeretik az ingame éjszakát, így ha leszáll az éj, egyszerűen kilépnek az MMO-ból.

Jon Smedley, a Daybreak Game Studios (korábban Sony Online Entertainment) vezetője a Redditen számolt be arról a furcsa jelenségről, amely az utóbbi időben mindennapossá vált H1Z1-ben. A játékosok egyszerűen kijelentkeznek az MMO-ból, amikor éjszaka van.

Az MMO-ban természetesen váltják egymást a nappalok és az éjszakák, utóbbi napszakot a többség rühelli, mert túl idegőrlő és sötét. 

Noha a fejlesztők célja az volt, hogy éjjel is szórakoztató legyen a játék, ám az adatok magukért beszélnek. A csapat azt fontolgatja, hogy hamarosan kizárólag nappali PvP-szervereket állít hadrendbe, hasonlóan az ArmA-hoz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az éjszakákat végképp eltörlik, Smedley hangsúlyozta, hogy a stúdió csupán kísérletezik, döntés még nem született. Néhány felhasználó azt javasolta, hogy legyenek rövidebbek és világosabbak H1Z1 éjszakái.

Reméljük, hamarosan finomítanak a játékmeneten a srácok - a játék jelenleg Early Access-státuszban leledzik.

11 komment - szólj hozzá!