Hackertámadás érte a Daybreak Studios játékait

A Lizard Squad újra hallatott magáról, ezúttal a Daybreak Studios játékai, a H1Z1, a Planetside 2 és az Everquest a szenvedő alanyok. A DDoS-támadás John Smedley és a hackerek közti ellentétekre vezethető vissza.

Minden azzal kezdődött, hogy hét elején ítélet született a 17 éves Julius „zeekill” Kivimaki ügyében. A Lizard Squad tagja két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a korábbi akcióiért, holott több vádpontban is bűnösnek találták. A karácsonyi DDoS-támadásért is felelős úriember olcsón megúszta, ami értelemszerűen nem tetszett a Daybreak (a korábbi Sony Online Entertainment) vezérigazgatójának, John Smedleynek, aminek a Twitteren hangot is adott.

Valóságos szájkarate zajlott le a héten Smedley és a Lizard Squad között. A fejlesztő saját elmondása szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy zeekill komolyabb büntetést kapjon. Az már csak hab a tortán, hogy a Lizard Squad korábban ellopta személyes adatait, rendőröket hívtak rá, és leszállásra kényszerítették azt a gépet, amin Smedley is utazott. Érthető hát, hogy a stúdió fejese miért orrolt meg a hackercsoportra.

A Lizard Squad válaszul minden Daybreak-játék ellen DDoS-támadást indított, elérhetetlenné téve a H1Z1-et, a PlanetSide 2-t, és az Everquestet. A játékok honlapjai nem működnek, illetve nem lehet csatlakozni a szerverekhez.

Az ügy immáron személyessé vált, reméljük, mihamarabb rendeződik a helyzet. Köszi, microermac!

15 komment - szólj hozzá!