Feloszlott a Kojima Productions?

Solid Snake japán szinkronhangja, Akio Otsuka a Twitteren hintette el, hogy a Metal Gear Solid-sorozat mögött álló Kojima Productions nincs többé. Megerősítés még nem érkezett, szóval egy pici remény még van az ellenkezőjére.

Akio Otsuka, aki Solid Snake japán szinkronhangját adja, a minap a Twitteren hintette el, hogy a Kojima Productions bezárt. A Kotaku szerint Otsuka a "kaisan" szót használta, ami angolul a "break-upnak", azaz feloszlásnak felel meg.

A művész úr szerint Kojima kemény munkát végzett a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painnel, ami kétségkívül a stúdió remekműve, ám ez az utolsó cím a szériában. Mint fogalmaz, ettől még a Metal Gear Solid "örökké élni fog".

Márciusban kapott össze a stúdió fejese, Hideo Kojima a Konamival. A csapat logóját mindenhonnan eltávolította a kiadó, áprilisban pedig a Silent Hills fejlesztését is leállították. A Konami új elnöke ráadásul mobiljátékok fejlesztésében látja a kiutat, és látszólag lemondott a 25 éves Metal Gear-sorozatról.

A Konami májusban egy bocsánatkéréssel törte meg a csendet. A cég szóvivője megerősítette, hogy masszív átszervezésekbe kezdtek, de továbbra is elkötelezettek a konzolos címek iránt.

Őszintén reméljük, hogy a szeptember 1-jén PC-n, PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on megjelenő Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain nem az utolsó rész lesz, és hallunk még a Kojima Productions felől.

17 komment - szólj hozzá!