Stasis - űrbéli tisztelgés a Sanitarium előtt

  • Írta: Shifty
  • 2015. szeptember 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Végre elérhető a Steamen és a Good Old Gamesen a The Brotherhood Kickstarter-kalapozás eredményeként megvalósuló játéka, a Stasis, ami olyan klasszikus előtt tiszteleg, mint a Sanitarium, csak ezúttal az űrben járunk.

A sikeres Kickstarter-kampány után a The Brotherhood a Daedalic Entertainmenttel szövetkezve végre piacra dobta legújabb játékát, a klasszikus Sanitarium előtt tisztelgő Stasist.


A Stasis főhőse egy John Maracheck nevű fickó, aki egy látszólag elhagyatott űrhajón, a Groomlake-en ébred fel. A bányászhajó annak a multinacionális Cayne Corporationnek a tulajdona, aki többek között meghatározó szerepet játszik az orvosi technológiák és a különböző tudományos felfedezések kikísérletezésében. A The Groomlake azonban sokkal több, mint aminek látszik, a hajó ugyanis titokzatos és horrorisztikus kísérleteknek is a helyszíne.

A játék többek között a Sanitariumból, a Crusader No Remorse-ból vett ihletett, de az Alien, a Halálhajó és a Napfény lenyomata is érezhető rajta.

3.
3.
PAtr0n
Hát ez nekem nagyon bejön a videókat nézve. Ki kell próbálnom.
2.
2.
Ecneb
#1: Elsőre nekem is DS jutott eszembe aztán egy elég régi, de annál jobb film: Event Horizon.
1.
1.
Gorrister
Nekem nagyon teszik, bár megvannak a maga gyengeségei mind technikai oldalról (útkeresési gondok) mind játékmenetileg (jellegtelen fejtörők, sokszor nem egyértelmű, hogy mi a következő cél) ,mind pedig történet vezetés szempontjából (minden amatőr kaland rákfenéje, hogy naplóbejegyzéseken keresztül akar történetet mesélni, ami nyilván a fejlesztés szempontjából egy könnyeben járható út volt, de a játékosok számára hamar unalmassá válik ez a fajta sztorivezetés), de összességében azért egész jó kis kalandjáték lett.
Hangulatilag nagyon ott van. Kicsit olyan mintha egy Dead Space mellékszálat ültettek volna át Sanitarium-os külsőre és játékmenetre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...