Az Xbox-csapat a PS4-gyel csipkelődik

  • Írta: zoenn
  • 2015. november 13.
  • Videó
Link másolása
Emlékeztek még arra a videóra, amit a 2013-as E3-on adott ki a Sony, és az Xbox One DRM-védelmét fricskázták benne? Most fordult a kocka, és az Xbox-csapat mutat (képletesen) fityiszt a PlayStation 4-nek.

A két évvel ezelőtti E3 talán legszebb videójával indítjuk a hírt. Akkoriban úgy tűnt, hogy a Microsoft az állandó online kapcsolat miatt szinte ellehetetleníti a használt játékok futtatását Xbox One-on. Erre a Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida és Adam Boyes egy vicces útmutatót tett közzé, melyből kiderült, hogy a megunt PS4-es játékok csereberéje a lehető legegyszerűbb folyamat.


Most válaszolt a Microsoft is, nevezetesen az Xbox One visszafele-kompatibilitását prezentálják egy hasonló stílusú videóban. Mint tudjuk, a Sony leszögezte, hogy a PS4 soha nem eszi majd  meg a PS3-as játékokat - hacsak nem számolunk az előfizetéshez kötött steaming-szogláltatással, a PlayStation Now-val.

Alighanem a nap videójával van dolgunk:

44.
44.
MrLentoFan
Valaki magyarázza már el, hogy ebben mi olyan nagy szám? Hiszen csak egy emulátorról beszélünk! Amúgy meg minek tegyem be a Doom-ot tartalmazó floppyt egy mai "i5-4690k- GTX 970 - 8 Gb ram" -be? Értitek az iróniát nem?
43.
43.
delphijos
#41: Ez olyan ....... szép komment volt.....
42.
42.
Mufika
https://www.youtube.com/watch?v=Vx5BNDPA5hE
41.
41.
Galamb009
Xbox>WiiU>kutyaszar>PS4
40.
40.
mestermagyar
#39: annak legalább a drivere megy :P.
39.
39.
Simsfan
"A játékok a hardveres gyorsítás miatt kb -50 fps kevesebbet produkáltak mint windows alatt (team Fortress 2;CS:S)."

Én annak is örülök ha maga a rendszer egyáltalán működik és reszponzív :D most dualbootban van fent a kettő, a Windowst is használom, de nem jobb, mint az Ubuntu. Ja és pont NVidiám van.
38.
38.
mestermagyar
#37: Szerintem nem az xbone-on való emulálás a végső cél. Szerintem a windows 10-re (x86-64-re) portolás volt a cél, mivel rolling release lesz a következő sok évben (értsd nem lesz windows 11+). Ez csak az eleje, még sokszor fel fogják használni és csiszolni ezt az emulátort.
37.
37.
delphijos
Nekem ugyanaz a véleményem mint eddig. Azok akiknek hasznos, örüljenek neki, nem rossz dolog ez. De továbbra is azt gondolom hogy ennek a haszna megjelenéskor nagy lett volna, szerintem az eladásokon is erősen látsződott is volna. ( Ahogy monduk a Nintendo csinálja ) De több mint két évvel a generáció váltás után? Tényleg tömegével vannak emberek akik otthan "űltek" az x360-as játékokon erre várva? Hogy az új gererációs gépükön ezekkel nyomják? Vagy olyanok akik eddig 360-al játszottak, és eddig nem "mertek" x1-et venni, hogy mi lesz a régi játékaikkal? Ha meg van otthon x1, és x360 is, akkor ez max. arra jó hogy a régit el lehet adni. De nem ettől fognak nőni az eladások.... Szóval nem a lehetőséget magát kritzálom, hanem csak nem értem hogy igazán kinek szól ma már? Ha belefulladnának az emberek a szuper exkluzívokba, kit érdekelne az előző generáció?
36.
36.
Blazkowicz
#35: Ajánlom, hogy nézd meg alul a gumi talpat. Lehet el van csúszva és így hozzá ér a gombhoz, ezért adja ki a lemezt folyamatosan. Ez elég gyakori hiba. Ha nem így van, akkor valószínűleg kifogtál egy cuh-10es sorozatszámú gyári hibás darabot.
35.
35.
Falcon
én is fityiszt a PlayStation 4-nek. még csak bő fél éves a ps4 esem de már játszani sem lehet rajta mert csipogás kíséretében kiadja a lemezt és ez minden hibánál idegesítőbb és megbocsájthatatlan hiba mikor 1 óra lat hatodjára adja ki a lemezt ezzel tönkretéve e jókedvedet és a játékot az t senkinek sem kívánom
ezúton szeretnék mindenkit lebeszélni a ps4 vásárlásáról
a következő gépem biztos x box lesz inkább játszok 900p-ben mint ne is játsszak
34.
34.
kopic
Ez elég gyengusz lett...
33.
33.
mestermagyar
#31: Nem tudom meddig jutottál el, de nem biztos hogy sikerült leszedned az amd propietary drivert, javíts ki ha tévedek.

Ha jobban utánnanéztél volna, kiderítetted volna hogy a windows programokat natívan futtatja a wine, hogy a grafikus appstore egy fos és a package manager terminálból használatával százszor több és jobb szerszám van. Én így csípőből felnéztem és vagy egy tucat torrentalkalmazást találtam kereséssel a packages menüpontban. Gondolom a te disztród weboldalán is van/volt ilyen.
32.
32.
mestermagyar
#27: De ha egyszer összefossa magát, csak egyszer kell összefosnia magát. :)
31.
31.
strike19
#27: Szerintem felesleges azon vitatkozni ,hogy linux vagy windows a jobb.
Én nem rég töröltem a lunuxot a gépemről 3 hónapot volt fent.
Tapasztalat:Ha Amd videókártyád van a hardveres gyorsításnak kb búcsút mondhatsz.Ha valaki linux pc épít akkor csak is NVidia.
A játékok a hardveres gyorsítás miatt kb -50 fps kevesebbet produkáltak mint windows alatt (team Fortress 2;CS:S).
Semmivel sem volt gyorsabb a boot linux alatt mind wind 10 alatt.
Office támogatás hiánya a legfájóbb pont.
Nincs megfelelő torrent kilens.Qbittorrent próbáltam.3 hetente elfelejtette a torrenteket.bugos.
30.
30.
zozo76hun
francba
29.
29.
zozo76hun
#26: felesleges ez az xbox fikazas, mert ha 240p-ben futna xbox-on a jatek akkor a draga ps4-den meg 360p lenne, mert kb ennyi a ket gep kozott a kulobseg teljesitmenyben. 1080p kontra 900p, 900p kontra 720p. szoval kar fikazni a masik tabort vagy a gepet. orulj neki hogy legalabb az egyik geppel rendelkezel es hagy a franba a war-t, mindekni jobban jar.
28.
28.
Simsfan
*'frissítesek letöltése és telepítése' gombra.
27.
27.
Simsfan
Képzeljétek, a Linux annyira szar, hogy nem fossa össze magát MINDEN EGYES frissítés alkalmával, mint a Win! És itt nem valami Win8-ról, vagy Vistáról van szó, hanem 8.1-ről.

Már várom, hogy tulajdonképpen user error volt az, hogy rámentem a 'frissítések let
26.
26.
Blazkowicz
#24: Egyáltalán nem irigykedem, csak odaszúrtam egy kicsit. Másik fórumon volt már egy hosszú fejtegetésem az fps számokról és felbontásról. A lényege az volt, hogy nem kell sírni az fps számokért teljesen elég a stabil 30 is. Nálam a PS4 a nyerő, ezért szúrtam oda egy picit. De nem akartam vitát, csak poénkodtam. :)
25.
25.
Aanash
Abszolút nem értem minek ez a "háború"
Inkább mindkét cég hozza ki a maximumot a konzolokjaiból és csináljanak igazán fasza exkluzív címeket.
Eleve szégyen hogy 2 évet szinte csak a remasteredeken tengődött az ember, mert értelmes játék alig akad.
Nem fricskázni kell, hanem beton biztos címeket letenni az asztalra.
Azt hogy 30 vagy 60 fps pont leszarom, azt is hogy 900p vagy 1080p.
Basszon úgy oda a játék, hogy letegyem a hajam...ezzel legyen nagy a szájuk ne az igéretekkel meg a kié a jobb konzol szarakodásokkal...
24.
24.
FuRiONight
#23: PC-ről jöttem box-ra, egyáltalán nem bántam meg. kinőttem màr abbol h milyen felbontásban és fps-el megy egy jatek. A játékok nagyrészt úgyis konzolra készül, megjöttek màr abból h Pc-n állandóan szívni kell.

Nincs mivel játszani boxon? Az az utóbbi 2 hónap: Gears, Forza 6, Halo 5, Tomb Raider

Az ilyen hsz-K mint a tied is csak irigységből, gyerekes viselkedésrôl árulkodik.

Leírom a Pc-met is csak a tisztánlátás végett: i5-4690k- GTX 970 - 8 Gb ram ( elég ennyi)
23.
23.
Blazkowicz
Szinte biztos, hogy a microsoft azért szállt rá a visszafelé kompatibilitásra, mert az új címek lassan el sem fognak indulni boxon csak 240p-ben, és legyen már valami amit néha játszhattok 1080ban is, vagy 900p-ben? Valaki aki boxos, legyen szíves mondja már el, hogy a régi 360as játékaitok legalább tartják a 1080p 30 fps-t? :D
22.
22.
dzsiádzsó
a lagmentes 1080p-s játékról is lesz ilyen step-es videó? ja azt egyik konzol se fogja tudni ever ezek közül...
21.
21.
br1Koo
A ps még mindig odavágja a retek boxot :))
20.
20.
crytek
Majd ha feltörik valaha őket remélem valamelyik vicces hacker vagy ki csinál ilyen videot hogy is működik a warez! :D Már nagyon várom ezt a pillanatot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...