Kojima új stúdiója a Sonyval kötött partnerséget

Vége az év eleje tartó rémálomnak: Hideo Kojima bejelentette, hogy új stúdiót alapított, mellyel egy új franchise fejlesztésébe kezd. A független csapat partnerséget kötött a Sonyval, így az első játékuk PlayStation-exkluzív lesz.

A Sony-főnök Andrew House és a Metal Gear Solid atyja, Hideo Kojima közös videóban jelentette be, hogy új fejlesztőstúdiót alapít a mester. Az új Kojima Productions partnerséget kötött a Sonyval, ezért az első játékuk PlayStation-exkluzív lesz. Úgy tűnik egyébként, hogy Kojima már most egy egész franchise-ban gondolkodik.

Egy Twitter-bejegyzésből azt is megtudtuk, hogy december 15-tel járt le Kojima szerződése a Konamival, ezért kellett eddig várni a bejelentéssel. A új Kojima Productions hivatalos oldalát is fellőtték, ahol főleg munkaajánlatokat böngészhetünk, de megtalálhatjuk a stúdió logóját is.

Update! A Sony megosztott némi információt a Kojima Productions új játékáról. Kiderült, hogy sem a Silent Hillshez, sem pedig a Metal Gear Solid,sorozathoz nem fog kapcsolódni, emellett azt is megerősítették, hogy a játék PS4 után PC-re is megjelenhet majd.

31 komment - szólj hozzá!