36 millió közelében a PlayStation 4

  • Írta: fojesz
  • 2016. január 6.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony is sikeres ünnepi szezont tudhat maga mögött, a japánok bejelentése szerint közel 6 millió konzol talált gazdára az év utolsó, bő egy hónapjában. De vajon mit hoz az idei év?

A Sony legutóbb tavaly novemberben jelentkezett helyzetjelentéssel, akkor 30,2 millió eladott PS4-ről számolt be, most pedig bejelentette, hogy mára 35,9 millió konzol talált gazdára - vagyis a november végétől január elejéig tartó ünnepi szezonban 5,7 millió gépet vittek haza a játékosok.

A játékeladások is remekül pörögtek, a PlayStation Store és a különböző üzletek valamivel több mint 35 millió szoftvert adtak el, emellett pedig folyamatosan hízik a PlayStation Plus-előfizetők tábora is; ők 60 százalékkal vannak többen, mint tavaly ugyanilyenkor.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan alakul majd a cég idei éve: idén legalább húsz exkluzív vagy először PS4-re megjelenő címet kapunk (a videót láttátok már?), ráadásul a PlayStation VR is idén érkezik, ami jócskán meghajthatja az eladásokat.

A napokban a Microsoft is azt mondta, hogy remek ünnepi szezont tudhat maga mögött, igaz, a redmondiak kevesebb számmal rukkoltak elő.

Mi az a Days Gone?

A Sony Computer Entertainment America a minap levédetett valamit Days Gone címmel. Mivel még semmit nem hallottunk róla eddig, csak tippelni tudunk, de a védjegy alapján valószínű, hogy a cég egy új címéről van szó; a hivatalos leírás szerint a Days Gone egy játék, és online elemeket is tartogat a játékosok számára.
153.
153.
Vito01Zoli
Na jó kicsit elszakadt a cérna. Mi a pöcsért tölt vagy frissíti magát az oldal 5percenként. Szerettem volna pár kérdésre választ kapni továbbá ötletet írni, de képtelenség hosszabban írni mert újratölt az oldal pér percenként.
tabletről írok de más oldalakon ilyet nem tapasztaltam ha fórumon írok.
Plusz, nem ertem miért kellett változtatni az oldalon. Ha simán beírom hogy gamekapocs.hu azonnal a mobil verziot tölti be ami tableten elég halott dolog.
Kicsit lenyugszok és leirom 4-5kommentben amit szerettem volna
136.
136.
Caleon
#131: Amúgy ez olyan "kinek az apukája erősebb". A szépség elég szubjektív, beszélhetünk textúráról, bevilágításról, tesszalációról, poligonszámról, még havoc-ról is, de attól még simán lehet, hogy egyiknek ez jön be, a másiknak az - már csak a stílusbeli különbségek miatt is.

A W3-ban a napszakváltást imádom, meg a nagy erdőket és amikor kiérek belőlük a vízpartra. És az élő települések is nagyon hangulatosak. A GTA eső után száradó útjai, a sztrádán a forgalom szuper. a Syndicate-ben a piacokon tolongó emberek, a csendes parkok nyírt sövénnyel és szobrokkal. A DA:I-ban a nagy belátható távolságok, és a szintkülönbségek. Alien: Isolation nyomasztó hangulatú steril folyosói, a Driveclub nyers ereje. Számomra mind gyönyörű.
117.
117.
Caleon
#114: Dragon Age lélegzetelállítóan szép. Kétszáz óra játék után is találtam olyan helyszíneket, hogy elállt a szavam. De a W3 valóban tökéletes. Az egy gyémánt a játékok között, nem hiába év játéka mindenhol.
Mellesleg az is nagyon szép konzolon (is).
111.
111.
Galdech
#107: Persze, hogy nem képes. Ezért lettek a konzolok főplatform. Egy AAA játékot konzolra többszörösen nagyobb példányszámban adnak el, mint PC-n. Utóbbi gyakorlatilag veszteséges piac a legtöbb stúdiónak. Ami PC-n még dominál és talicska pénzt jdlent, azok a mobák, mmo-k, stratégia műfajok.
107.
107.
Caleon
#104: Haha, Witcher. Nagyon jó példa. Merthogy ott mondták azt is, hogy a promó anyagot azért kellett visszabutítani, mert sandbox-környezetben nem működött, amit a demó kedvéért megírtak.

A CDP sámánok igazából azt is mondták, hogy a W3 a konzolok nélkül soha nem készülhetne el, mert a PC piac nem képes egyedül eltartani ekkora fejlesztést.
81.
81.
Norbiii
Kedves szejko! Kérlek ne provokáld a többieket, ez már a sokadik hír, amikor offolásoknál belefutok a nevedbe, kérlek ne tedd! Köszi!

Kedves arpika85: Ez a durván személyeskedő, kirekesztő hangnem itt biztosan nem fér bele, kérlek ezekre máskor nagyon ügyelj! Köszi!

Ha bajotok van egymással PÜ!
69.
69.
cannondale
Husvétra 40 milla :)
Hajrá.
68.
68.
cannondale
Kövi karácsony 50 millió felett.
66.
66.
Caleon
#63: Hagyd már. :-D Kit érdekel, minek tartja a Blodborne-t? Valami véleményisten ő, vagy mi a fene? :-D

Mi tudjuk, hogy az egy mestermű, ez a lényeg. :-)
52.
52.
Galdech
Alig várom az idei exkluzívokat, ezért tarol a PS. nagyon eltalálták ezt a generációt.

Sosem értettem, akik a konzolok erejét savazzák. Első játék, ami hozzányúl a PS erejéhez, az az Uncharted 4 és ez még csak a kezdet. Mert konzolnál nem a nyers erő a lényeg, hanem a hatékonyság.
46.
46.
Neo1989
Lesz az 100 is az előző gépből több mint 80 milliót adtak el.
45.
45.
Yanez
#44: Vagyis a 36-os kommentedben!
30.
30.
cannondale
#19: Több pláza van, mert több pénzt költenek.....
26.
26.
Vito01Zoli
#9: Azért vannak a leszólások mert van benne igazság. (PS4 tulaj vagyok, méghozzá szép fehérbe XD) Régen mikor kijött a PS2, PS3 akkor volt nagy ámulat, részemről is akkor még PC-ként.
Most viszont nem jött meg az áttörés ami jellemzte a konzolokat. Mi az hogy például a Witcher-t hardver limit miatt vissza kellett fogni? Plusz tapasztalom -igaz ritka- hogy néha nem tud olyan gyorsan tölteni játék közben és a táj vagy éppen egy barlang helyett 1-3másodpercig csak a sötétséget látod és ez a mini térképre is igaz.
Egy "csúcs kategóriás" konzolnál ez nem éppen egy kiemelkedő teljesítmény. A grafikáról jobb nem beszélni. Régen az jellemezte őket PC-hez képest ami mostanra eltünt; a látvány és hogy hipergyors.

Apropó, mellékesen nem ide vágó téma, mindenkinek szól!!
Karácsonyra megleptem magam egy UHD (4K) samsung tv-vel(121cm 48"). Szóval tapasztalatból írom!! Szebbek a játékok. A witcher 3-nal konkrétan elmosolyodtam annyira kiverte a szemem a különbbség (eddig full hd tv-n játszottam). Szóval aki dillemázik full hd és 4K között a konzol miatt az ne tegye!
19.
19.
Caleon
#18: "Nem drágább a megélhetés, jobban élünk, mint 5-10-20 éve, csak az emberek több mindenre költhetnek és ezt nemakarják észre venni."

Az ilyen kijelentésekkel azért óvatosan... Elég sokan élnek kevés pénzből, ha általánosítasz, azzal megsérted őket.
Sokan veszik a párizsit a boltban ma is, meg az olcsó tejet.

Konzolt nem azért vesznek az emberek, mert már nem tudják hova tenni a pénzüket.
18.
18.
cannondale
#15: Nem drágább a megélhetés, jobban élünk, mint 5-10-20 éve, csak az emberek több mindenre költhetnek és ezt nemakarják észre venni.
"Szájfény" Telefon családban külön mindenkinek, ató külön minden családnak, több autó van az utakon, autópályadíj ...stb Pár éve ezek nem is voltak.
15.
15.
tsulok
#13: Egyrészt én az előző generációhoz hasonlítottam, nem a PS1-hez.

A minimálbérnek nem sok értelme van, mert akkor belekéne számolni, hogy mennyivel drágább a megélhetés is amit ezért nemkönnyű. Szerintem egyszerűbb és pontosabb az inflációval számolni.
13.
13.
cannondale
#10: Ps 1-nél mennyi volt a minimál bér ? (yugaton?)
Most tuti több a minimálbér is.
7.
7.
Caleon
#5: Most én mondom, hogy: Ámen! :-)
5.
5.
Yanez
Hihetetlen, de mégis igaz! Mielőtt megjelentek a current gen konzolok, komolyan aggódtam, hogy ez lehet az utolsó felvonásuk, s erre több okom is volt:
Előszőr is a mobil és tablet őrűlet. Az emberek rákkatantak, mint a pinty, és ezerrel tolták a játékokat. Ez game fronton bármilyen másik platformnak is betehetett volna.
Aztán a rengeteg komment, miszerint jajj milyen gyengék hardverileg ezek a konzolok! Már egy 2 éves PC is lekörözi őket! Na gondoltam, ennyi!

Jelenleg viszont úgy szárnyal a konzolok élete, mint még soha! Megnyugtató adatok, amelyek láttán szinte biztosra vehetjük, lesz még következő generáció!
4.
4.
Norbiii
A Ps4 eladási brutálisak, majd később én is tervezek vásárolni egyet. Egyébként most a Wii U is belendült, és bár összességében sajnos lemaradt, de most azért szépen fogy! :)
3.
3.
Caleon
Nagyon izgalmasak ezek az adatok, két év alatt eléri a PS3 összeladásának a felét, és idén aztán igazán felpörög majd a bolt, ahogy jönnek a nagy exkluzívok. :-)
1.
1.
cannondale
7,5 millirdan vagyunk évente plussz 100 millióval gyarapodunk, az havi kb finoman fogalmazva 10 millió emberrel több.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...