Van esély az újabb Killzone-játékokra

A Game Informer októberi kiadásának címlapsztorija a Guerilla Games következő játéka, a Horizon: Zero Dawn lesz. A stúdió vezetője, Hermen Hulst ennek apropóján interjút adott és a Killzone jövőjéről is mesélt.

A Guerilla Games stúdióvezetője, Hermen Hulst a Game Informer októberi számában adott interjúban elmondta, a Killzone-sorozat egyértelmű lezárást kapott a 2013-ban megjelent Shadow Fallal, de ez nem jelenti azt, hogy minden ajtó bezárult volna egy lehetséges folytatás előtt.

Hulst úgy fogalmazott, hogy a Killzone a Guerilla számára egy meghatározó, fontos cím, a csapat imádja a sorozatot, és bár úgy érzik, a történet lezárult, ugyanakkor meg van rá az esély, hogy valamikor a jövőben új epizóddal tér vissza a PlayStation-exkluzív shooter. 

Nem ez az első alkalom, hogy biztató hírek érkeznek a franchise jövőjével kapcsolatban. Alig egy évvel ezelőtt szintén Hulst volt az, aki a Horizon: Zero Dawn kapcsán elárulta, egyelőre új játékukra koncentrálnak, így korai lenne a Killzone-sorozat jövőjéről beszélni, de sejtelmesen akkor is megjegyezte, hogy a Horizon munkálatai után sem áll meg az élet náluk - igaz, arról csak később lesz érdemes beszélni.

A Killzone-sorozat első része 2004-ben jelent meg, amit aztán két évvel később követett a PSP-s Killzone Liberation. Három évvel később kaptuk meg a sorozat egyértelmű folytatását, majd rá két évre, 2011-ben a Killzone 3 is bemutatkozott. A széria utolsó felvonása a Killzone: Mercenary és a már említett Killzone: Shadow Fall volt.

A Horizon: Zero Dawn 2017 februárjában jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-en.

14 komment - szólj hozzá!