League of Legends - 100 millió játékos havonta

  • Írta: fojesz
  • 2016. szeptember 15.
  • Biznisz
Link másolása
A Riot Games társalapítói egy interjúban hintették el, hogy a League of Legends rajongótábora 100 millió aktív játékost számlál havi szinten. Ez döbbenetes szám, a fő rivális a nyomában sincs ennek.

Marc Merrill és Brandon Beck, a Riot társalapítói a Polygonnak árulták el, hogy a legfrissebb számok szerint 100 millió aktív játékossal büszkélkedhet a League of Legends havi szinten.

Habár a fejlesztők régóta nem közöltek helyzetjelentést, a MOBA sikere láthatóan töretlen: 2014-ben még "csak" 67 millió főről adtak számot, vagyis két év alatt bő 30 millióval hízott a rajongótábor.

A Valve júniusban mondott részleteket a DOTA 2 kapcsán, akkor 13 millió játékosról számolt be a cég.

19.
19.
Tr4nCe
#18: Nem értem mi a bajotok az oroszokkal. Dotában tök rendesen el tudják mondani, hogy ő akar hozni carryt. "pick last fuckers" "leave my lane retard fucker idiot!! this is my creep!"
18.
18.
respectpele10
#12: Átlag CS team :

-Orosz
-10 éves
-Üvölt (Ez a 3 lehet egybe is xd)
-Nem beszél
17.
17.
respectpele10
#12: Átlag CS team :

-Orosz
-10 éves
-Üvölt (Ez a 3 lehet egybe is xd)
-Nem beszél
16.
16.
kopic
#5: " a normálisak pedig ritkábbak mint egy mónika show szereplő fogsora. "

Oregem, ezzel most feldobtad a napomat !
13.
13.
RipHunter
Nekem a LoL egyáltalán nem tettszik mások nagyon szeretik de nekem nem ilyen a stilusom
12.
12.
Csé aranyköpések:
Cyka blyat
Kurwa
Omáájgááád (üvöltve)
AZ MI? (=bukta)
Izi, ez (=szűz)
11.
11.
hadzsime
#10: Overwatchnál nem így van. Ott el lehet hülyéskedni a csapattársakkal meg az ellenfelekkel is. A LoL-ban pedig: REPORT NOOB, OMG ME FIRST MID JESTEM POLSKI ZO KURWA MID OR FEED....
10.
10.
Maximo32HUN
Én őszintén nem értem miért van mindenki kiakadva a community miatt az összes csapatjáték szar ha idegenekkel tolod. Igaz nem egyszerű megszervezni 4 havert állandóan játszani de hasikerül és az ember nem fő prioritásban játsza akkor el lehet vele lenni heti 4-5 erejéig és amúgy is ha egyszer sikerül ki kerülni a kisrangokból onnan már a random emberknek és van vmennyi esze töbnyire.
9.
9.
giga321
Több mint 1 éve nem nyúltam hozzá és nem is akarok. Ráuntam. Ha most újrakéne kezdenem már teljesen más lenne úgy átlett alakítva
8.
8.
Tr4nCe
Személy szerint örülök, hogy a LoL-t sokkal többen játszák mint a Dota 2-t. Így is van dotában elég hülye, de így legalább szűri a LoL a totál idiótákat, mivel azok meg sem próbálkoznak a Dotaval a mechanikája miatt. :)
7.
7.
hadzsime
#6: Ez a smart que és remake rendszer nálam teljesen kimaradt, mert ezek szerint előtte hagytam abba, de akkor sem nyúlnék hozzá még egyszer, de azért meg kell hagyni, hogy jól hangzik. Az pedig, hogy te értelmes emberekkel játszol nagy részt, számomra teljesen hihetetlen. Én is találkoztam néha pár jó arccal, akikkel öröm volt játszani, de ez tényleg csak nagyon ritkán volt. A legtöbbjük arrogáns pöcs volt, akik mindig másokat hibáztattak a saját hülyeségük miatt, utána pedig hisztiztek, hogy "noob team, report jungler". Persze nem azt mondom, hogy minden meccsen voltak ilyenek, csak többször volt ilyen, mint, amennyit én elviseltem volna.
A rankedtől is hamar elvették a kedvemet. Akkor hagytam fel vele, amikor a promó meccsemet, azért vesztettük el, mert a jungelesünk orianna mid akart lenni, de valaki elvette tőle, úgyhogy ő orianna jungel lett.

Áh mindegy, szóval a lényeg, hogy utálom a játékot a mai napig. Ez a 100 millió havonta pedig sokkal kevesebb lenne, ha a report rendszer nem csak azokat bannolná, akiket már 20 játékos jelentett fel.
6.
6.
Adamknight
#5: Érdekes. Én Idestova 5-6 éve játszok egyedül kisebb nagyobb megszakításokkal, de nekem meg pont az ellenkezője jött le. A játékaim nagy részében értelmes embereket kaptam/kapok. Mondom ezt úgy hogy silver-től diamond-ig voltam minden "divízióban" (ha a régi elo-s rendszert nézzük akkor talán a mai bronznak megfelelőben is, bár már nem tudom, hogy akkor pontosan mik is voltak a határok a jó/rossz elo között). Az hogy mid or feed manapság már csak maximum blind picknél lehet. Pont az ilyenek elkerülése végett vezették be 1-2 éve a "smart queue"-t ahol már alapból úgy jelentkezel egy játékra, hogy kiválasztod, hogy milyen pozíciókban szeretnél játszani. Gondolom már nem követed figyelemmel a játékot annyira miután letörölted, de pár hónapja behoztak egy úgynevezett /remake rendszert. Lényegében, ha a játék első 5 percében valaki nem csatlakozik a játékhoz/kilép/afk-zik, akkor az a csapat aki 4v5-ben van dönthet úgy, hogy ott és akkor feladja a meccset büntetlenül. Mármint nem vesztenek semmi lp-t ha mondjuk ha ranked meccs volt. Viszont ugyanígy a "győztes" csapat se kap akkor semmit. Ha meg valaki káromkodik/ordibál a chat-ben akkor egyszerűen mute-olod és játszol tovább. Ha akarnak valamit majd pingelnek. Én néha még azokat is mute-om akiknek szómenése van, mégha kultúráltam fogalmaznak is. Egyszerűen nem szeretem, ha valaki túl sokat beszél XD. Bár lehet csak Eu West-en van így. East-ről nem tudok nyilatkozni, mert amikor jópár éve volt az európai szerver szétválasztás, én alapból a West-et választottam.
5.
5.
hadzsime
"MID OR FEED.... OMG ME MID REPORT THIS NOOB" - átlag Leauge of Legends játékos.

Remek döntést hoztam, mikor letöröltem ezt a szart. A fejlesztők telibe szarják, hogy a játékosok 70 százaléka milyen undorítóan viselkedik, de arra ügyük van, hogy háromhetente kidobjanak valami fos skint.
A report rendszerük, annyit ér mint egy ejnyebejnye egy sorozatgyilkosnak.
Nem egyszer írtam a játékostámogatásnak képekkel és bizonyítékokkal alátámasztva, hogy egy 12 éves lengyel direkt szívatja a játékosokat. A match historyjában 10-ből 6 játékban trollbuildek voltak (6 cipő, 5 mana kristály meg ilyesmi), mindannyiszor ugyanaz a válasz volt, köszi hogy szóltál majd lecsekkoljuk. Hát kurvára lecsekkolhatták, mert még egy hónap után is ugyanazt csinálta.
Bevezettek egy olyat, hogy ha reportolsz valakit és kap büntit, akkor szól neked, hogy jó kutya vagy. Nem olyan voltam, akkor minden szarért reportolt, tényleg csak megfontolt esetekben küldtem, amikor már a chatben is megszólalt és beismerte, hogy igen ő most direkt trollkodik, mert nem midezhet / mert az adc nem segített neki / mert blabla... Hát több pöcsöm van, mint amennyi visszajelzést én kaptam. Ugyanúgy játszhattak tovább mindenféle hátrány nélkül. Szégyen...

A másik kedvencem az volt, hogy a játékot feladni csak a huszadik perc után lehet. Tehát ha teszem azt, egy hormonok által kínzott tizenéves úgy dönt, hogy ő el sem mozdul a bázisról, mert neki supportot kell játszania (true story), akkor neked végig kell ülnöd húsz percet, mert ha kilépsz, akkor büntit kaphatsz. Remek rendszer.

A játék maga nem rossz, de az embereket nem kerülheted el benne, a normálisak pedig ritkábbak mint egy mónika show szereplő fogsora. A játékélményből rengeteget elvesz az, hogy ha elpicsáz az ellenfeled mert jobban játszott mint te, akkor már hárman ordibálnak a chatben, hogy "OMG REPORT THIS NOOB FEEDER IM AFK". Akinek nincs 4 haverja, akivel együtt játszhat kerülje ezt a fost.
4.
4.
anarchoid
Az alapitok akik eldatk kinaiaknak a ceget pareve ? :)
1.
1.
Persze, hiszen minden kis pisis ezzel játszik. :|

Nem mondom, más mobákban is elég retek tud lenni a community, de ami itt megy, az valami példátlan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...