Van esély a Metal Gear Solid-filmre

Az utóbbi időben néma csend honolt a Metal Gear Solid-film körül, amit már tíz éve szeretne nyélbe ütni a Sony Pictures. A rendező egy interjúban a terveiről beszélt, kiderült, hogy még mindig írják a forgatókönyvet.

Noha két éve hallottunk utoljára róla, még mindig tervben van a Metal Gear Solid-film. A rendező, Jordan Vogt-Roberts rendkívül lelkes, a Collidernek adott interjújában árulta el, hogy "számára ez a legfontosabb frencsájz a világon". Emellett méltatta Hideo Kojima teljesítményét, mondván zseniális munkát végzett a sorozattal.

A direktor nemrégiben már találkozott Kojimával is, akivel együtt írják a film forgatókönyvét, és bizonyára besegít nekik Jay Basu is, akiről 2015-ben szóltak a hírek.

Vogt-Roberts szerint semmilyen más akciófilmhez nem hasonlítható a Metal Gear, elvégre könnyen elszúrnák az egészet, ha egy újabb G.I. Joe-t vagy egy Mission: Impossible-t csinálnának. A rendező tisztában van az igényekkel, a film pontosan olyan lesz, mint amilyennek az MGS-nek lennie kell.

Vogt-Roberts még nem tudja, hogy az MGS-film milyen korhatár-besorolást kap, de egy nagyobb büdzséből gazdálkodó, PG-13-as filmmel szélesebb közönséget is megszólíthatnak, ugyanakkor pedig a Deadpool bizonyítja, hogy egy felnőtteknek szánt kis költségvetésű film is lehet sikeres. Tisztában van vele, hogy a játékban voltak hipererőszakos részek, de a karakterek és a filozófia számára sokkal fontosabbak.

Jordan Vogt-Roberts új filmje, a Kong: Skull Island márciusban landol a mozikban. Reméljük, a következő projektje már a Metal Gear Solid lesz!

8 komment - szólj hozzá!