Most John Carmack pereli a ZeniMaxet

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 10.
  • Hír
Link másolása
Folytatódik a ZeniMax és az Oculus hadakozása. John Carmack szerint a vállalat az id Software felvásárlása óta adós még neki 22,5 millió dollárral, és úgy véli, nem is akarja kifizetni azt.

John Carmack beperelte a ZeniMaxet, a játékipari veterán 22,5 millió dollárt követel egykori munkaadójától, amivel állítása szerint az id Software 2009-es felvásárlása óta tartozik neki.

A keresetből kiderül, hogy a ZeniMax 150 millió dollárért vette meg a fejlesztőcéget, a vételárból pedig 45,1 millió dollár járt Carmacknak. Az összeg felét ZeniMax-részvények formájában kapta meg az úriember, ezzel nincs is probléma, a másik felét viszont nem fizette ki a vállalat sem készpénzben, sem részvényben.

A két fél között az Oculus-per miatt paprikásodott el a viszony. A ZeniMax több milliárd dollárra perelte az Oculust és a Facebookot, szerinte ugyanis az Oculus Rift technológiai alapjai az ő tulajdonát képezik; Carmack eredetileg az id Software csapatát erősítve kezdett el a VR-ral foglalkozni, és már ekkor segített Palmer Luckey-éknak a fejlesztésben.

A bíróság végül a ZeniMaxnak adott igazat, de "mindössze" 500 millió dollárt ítélt meg neki, mert a lopást nem lehetett bizonyítani, csak a ZeniMax és a Luckey-ék által között titoktartási egyezmények megszegését.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...