Nyáron érkezik a StarCraft: Remastered

  • Írta: Shifty
  • 2017. március 26.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzard elnöke, Mike Morhaime a Szöulban tartott I <3 StarCraft rendezvényen hivatalosan is bejelentette a StarCraft: Remasteredet, ami az eredeti StarCraft mellett a StarCraft: Brood Wart is tartalmazni fogja.

Vége a pletykáknak, Mike Morhaime a Blizzard elnöke ugyanis a Szöulban tartott I <3 StarCraft eseményen hivatalosan is megerősítette, hogy nyáron jelenik meg a StarCraft: Remastered, ami a klasszikus első rész mellett a Brood War felújított változatát is tartalmazni fogja. A csomag a klasszikus élményt ígéri, csak szebb köntösben, hiszen a bejelentésből kiderült, 4K-s felbontást is támogatni fog a játék. Emellett a Blizzard újrarögzítette és "megfiatalította" a dialógusokat és a zenét is, de a küldetések közötti eligazítások is átestek egy kis finomhangoláson.

Természetesen a multiplayer szekció is igazodik a mai lehetőségekhez, így sokat fejlődött a matchmaking, illetve a Blizzard elmúlt években bevezetett hálózata által elérhető közösségi funkciók is bekerülnek a játékba. A kampány mentéseit a felhőben tárolja majd a játék, ami ezúttal már 13 nyelvet fog támogatni.

25.
25.
Simonus18
#24: Meg meg, de legalább tudom, hogy ha Blizzard gémet veszek, akkor minőséget kapok, ami mögött rengeteg munka volt (ezt mint grafikus, művész tudom megerősíteni). Talán még a Bethesda gémekre igaz ez a képlet. Aztán ugyebár mindig az teszi le a pontot ezekben a témákban, hogy a számítógépes játékok luxus cikkek, tehát nem kötelező az embereknek. De ugyebár kiderült most, hogy a régi Starcraft-ot ingyé adják, szal, igyekeznek a srácok.
24.
24.
Mortis
#20: ja s az a baj, hogy ezt ők is felismerték és az utóbbi időben. meg is kérik ennek az árát rendesen.
23.
23.
hyperslow
#22: A játék egy vele járó nehézsége az irányítás!
22.
22.
Perseus84
Rengeteg modernizalas raferne. Pl a max limit h 12 egtseget lehet egyszerre kijelolni.
21.
21.
Mufika
Csak az ai útkeresését javítsák még, annó valami rohadt idegesitő volt. ;-;
20.
20.
Simonus18
#19: Őszintén szólva inkább lennék a Blizzard helyében, sóherség szempontjából, semmint pl. EA helyében vagy más pofátlanabb cégnek. Blizzard színvonalát a mai cégek kb. 70%-a (most mondtam egy random értéket, de az átlagnál messze több)
nem éri utól, akármit is tesznek.
19.
19.
Chrysh
A szükséges erőfeszítéstől függetlenül, de ha ezt megcsinálták volna SC2 grafikával, akkor én rituális pénzégetésbe kezdtem volna egy összeeszkábált Blizzard-oltáron.

De sajna az utóbbi időben a Blizz árnyéka saját magának, köszönhetően a shóerségének.
18.
18.
markoci555
#16: tényleg nagyon szép lett, de már az újracsinált videókért megérné végigjátszani :)
az a 4k-s nagy képernyős cucc amúgy kinagyított dolog volt, tehát több képből összerakva, vagy az tényleg egy "monitoron" volt?
17.
17.
#16: Így már erősen látni a különbséget, a videóban ennyire nem tudtam szemügyre venni. Elég szép lett szerintem.
16.
16.
Simonus18
https://starcraft.com/en-us/

Azért ezzel volt munka. Nagy része a gémnek újra van rajzolva, a hangokat is tisztították, újra felvették, képregényes átvezetők, s akkor emellett megkapja a lehetőséget mindenki, hogy kényelmesen használhassa a modern matchmakinget. De jah, végülis, kapjuk a Heroes of the Stormot, Hearthstone-t ingyé, szal kapják be a készítők... jah.
15.
15.
jani091
#14: Persze! Nem azt mondom, hogy nézzen ki tök ugyan úgy, mint 20 éve, de az sem járható út, hogy teljesen lecseréljük a látványvilágot, mert azzal csak elvesszük az alapmű érvényességét. Egy Remastered-nek véleményem szerint igen is ragaszkodnia kell az eredeti játék stílusához, mind a látvány, mind pedig a játékmenet terén. Persze szükséges a grafikai és játékmenetbeli újítás, de csak olyan szinten, hogy az ne rontson bele az alapjáték eredeti elképzeléseibe, hanem csupán javítson rajta.
14.
14.
#11: Egy igazi remas játéknak szerintem meg kellene fognia a mostani játékosokat. Szóval grafikailag is egy mostani szintet kéne képviselni. Legjobb példának talán a System Shock. Gyerekként nekem kimaradt, most meg közelítve a harminchoz már nem piszkálnám meg, viszont ebben a formában lehet leülök majd elé.
13.
13.
Simonus18
Bezzeg, amikor az Age of Empires HD jött ki nem ment a fikázás, hogy mi ez a "szar", de amikor a Blizzard csinál valami hasonlót, akkor máris megy a hiszti, hogy ők mit képzelnek magukról stb.
11.
11.
jani091
#9: Egy Remastered-nek nem az a lényege, hogy a legmodernebb grafikával csináljuk újra a játékot, hanem, hogy modernizáljuk a mai igényekhez anélkül, hogy feláldoznánk annak eredeti identitását.

Ha a Starcraft 2 motorjával készítették volna el, akkor az már nem starcraft: remastered lenne, hanem csak egy szimpla mod, vagy expansion a második részhez.
10.
10.
Simonus18
én Diablo 1 remastered-et kérnék, első vétel lenne.
9.
9.
RangerFox
#8: Igen, de ezt egy külön opcióként is fel tudták volna kínálni, aki akar az emlékek miatt játszhat így, de aki újként akarna belevágni, az választhatta volna a 2 grafikáját. Nyilván ismerem az üzleti hátterét a dolognak, meg nyilván kevesebb gond volt így az átírással, de úgy szebb lett volna.
8.
8.
TheNick
Hardcore fanok sírtak volna, ha nem így adják ki. Érdemes a videó alatti kommenteket elolvasni, ami ezt támasztja alá.

20 euró körül lesz majd szerintem.
7.
7.
DarkLord
Én is azt vártam, hogy olyan lesz, akkor már, mint a 2. rész. Na mindegy retrozni így is adja azért.
6.
6.
Perseus84
Nekem is csalodas en is azt hittem h a 2 grafikajaval jon + uj videokkal akkor elso napos vetel.
Mar a blizz sem a regi pencsovar szarok lettek. Kivancsi leszek mennyit fognak ezert kerni
5.
5.
RangerFox
Ez csak retrozásra alkalmas, ebben a formában nem vállalnám be
4.
4.
Prax
Beugrott, hogy anno megvettem eredetiben, ebbol pedig az jutott eszembe, hogy hiaba rokonnak adtam kolcson, az a kreten se vigyazott ra. Egy masik cd-t is kolcsonoztem akkor, azt ket darabban kaptam vissza, a Starcraftomat meg smirglivel polirozhattak fel. Jo kis Ptsd igy vasarnap delelott.
3.
3.
crashpipi
Azt hittem a 2 engine-jével... :(
2.
2.
jani091
Azt elfelejtették leírni, hogy az 1.18-as patch után régi starcraft ingyenes lesz.
1.
1.
crytek
Amint 2000ft-ra mérséklődik az ára az első Blizzard játékom lesz!
Remélem sikeres lesz és jön majd a Warcraft remastered is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...