Készül az L.A. Noire felújított változata

  • Írta: gabeee
  • 2017. szeptember 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Rockstar idén az új generációs konzolokra és a Nintendo Switch-re is elhozza egykori sikerjátékát, az L.A. Noire-t. Ha ez nem lenne elég, még egy VR-változat is készül a játékból HTC Vive-ra.

Annak idején, 2011-ben a szokásoknak megfelelően nagyot szakított a Rockstar, akkor azonban pont nem a GTA-sorozattal (vagy nemcsak azzal), hanem az új nyomozós játékával, az L.A. Noire-ral. Azóta már majdnem feledésbe merült a cím, most viszont hivatalosan is bejelentették, hogy egy nagy ráncfelvarrást követően elhozzák nekünk a játékot PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Ez már önmagában egy örömhír, azonban itt még nincs vége. A Rockstar elárulta ugyanis, hogy készül a VR-os mellékág, amely HTC Vive-on lát majd napvilágot L.A. Noire: The VR Case címen.

A játékmenethez nem nyúlnak hozzá a fejlesztők, viszont a grafika komoly változáson fog átesni. Természetesen a Full HD felbontás lesz a minimum, de PS4 Prón és Xbox One X-en 4K-ban üdvözölhetjük a látványt. Ami a Nintendo konzolját illeti, ott mozgásérzékelős irányítással és HD Rumble-támogatással érkezik a játék.

Az biztos, hogy a bejelentésnek sokan nagyon örülnek, hiszen kora egyik legjobb játékáról van szó, amely egy egészen egyedi műfajt hozott el a rajongóknak, ráadásul ütős teljesítménnyel. Immár a grafikával is megugorják a lécet a Rockstarnál, aminek köszönhetően egy szinte tökéletes programot kapunk november 14-én PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

28.
28.
Stranger
#27: Magasabb felbontás eltünteti a renderelési hibákat is. Egyébként az előző gen végén már bőven kaptak 16k textúrákat is a PC-s portok. Pl. Max Payne 3, Bioshock Infinite, Crysis 3 rengeteget profitál abból, hogy nagyobb felbontáson tolod. De már egy 4k-s textúrából is sokkal több részlet kijön egy kisebb felületen, ha nagyobb felbontáson játszol. Az pedig kb. átlag volt előző genben.
27.
27.
Heldengeist
#26: Modok nélkül egy régi játékban PC-in is ugyanazok az alacsony felbontású, mosott textúrák és low-poly modellek feszítenek 4K-ban is, mint 720p-ben. A lényeg az, hogy ő azt mondta, nincs rá lehetőség, miközben van. Még ha nem is oldják meg minden játékhoz. Kérdés, hogy ez mennyire a konzolfejlesztők és mennyire a kiadók sara, akik újra el akarják adni a régi játékot. Van, amelyik PC-re is megcsinálja, hogy nem jár a remaster az eredeti verzió birtokosainak.
26.
26.
Stranger
#24: Egyrészt a játékok 85%-a még mindig hiányzik a listáról, másrészről 1280x720 vagy az alatti felbontáson futnak ezek a játékok, nem a legjobb grafikai beállítások mellett. PC-n nyugodtan átállíthatod 4k-ra is a felbontást, stb. Ezért írta, hogy nincs rá szükség.
Bár szerintem több lesz ez a kiadás mint egy szimpla kis next-gen port.
25.
25.
Heldengeist
#24: Jól összekutyultam a linket. Hol is van a szerkesztés gomb?
Így lesz jó.
24.
24.
Heldengeist
#23: Dehogy nincs rá lehetőség. PS-re kicsit szarabb (PS Now), [a href="http://www.xbox.com/hu-HU/xbox-one/backward-compatibility/available-games"]Xboxra egyszerűbb[/b], a kompatibilitási listába pedig az kerül bele, amit akarnak. Mivel az RDR és GTA IV benne van, gondolom a LA Noire esetében sem lenne ez nehezebb.

#13: Roman tényleg idegesítő volt, de nagy általánosságban a San Andreasnek sokkal rosszabbak voltak a karakterei.
23.
23.
GAMEROD
PC-re nem kell. Ezeket a játékokat azért adják ki újra, mert konzolon nincs lehetőség a régebbi játékokat újra elővenni, PC-n meg akár 40 éves játékok indítását is meg lehet oldani és modokkal csinosítgatni.
17.
17.
Aranyosak vagytok, hogy mivel kimaradt igy varjatok, de nem akkora szam, foleg a kikerdezosdi...en akkoriban komolyabbat vartam.
11.
11.
delphijos
Kösz srácok, egész jó az angolom, és azért ismerem a játékot, csak valahogy nem jutott rá akkor idő. :)
10.
10.
dvs00
És PC remaster nem készült bazmeg? Vagy ők pusztuljanak a picsába?

Egyáltalán a Vive verzió alapvetően PC-re érkezik gondolom, annak pedig értelme csak úgy van szerintem, ha FPS nézet lesz, az pedig komoly munkát igényel még de ezt kötve hiszem, VR-ban TPS játéknak így nem sok értelme van, bár a cut scene-ekben biztosan odabasz majd bazmeg.
9.
9.
markoci555
#8: ezt még nem láttam, de szerintem is nagyon szépen kidolgozott volt, csak néhol azt éreztem hogy elcsúszott az arca az emberkének
8.
8.
hadzsime
#7: Akkoriban el voltunk ájulva, hogy milyen élethűek benne az arcmozgások.
Itt van is egy 3 perces videó arról, hogy hogyan készültek ha érdekel:
https://youtu.be/aL9wsEFohTw?t=30s
7.
7.
DarkLord
Szerintem az eredeti is jól néz ki mai napig és az arc mimikákat, ahogy megcsinálták benne az baromira ütött és üt, ahogy grimaszolnak, ahogy csak simán szájba vernéd a nőt, hogy mit flegmázgat, mikor te ide nyomozni jöttél és hasonlók. Én biztos nem ugrok bele a vételbe, mert nem érzem rossznak az eredetit sem egy cseppet sem. Talán, majd megveszem, ha nagyon olcsó lesz valamikor, de a játék az tuti azt ajánlom mindenkinek, aki nem játszott vele.
6.
6.
Yanez
#2: Ha szereted a sandbox videójátékokat, akkor nagyon tetszeni fog!
4.
4.
AdolfGalland
#2: Ha jól tudsz angolul, szereted a korszakot és a nyomozást, akkor nagyon tetszeni fog!
2.
2.
delphijos
Nekem meg ez maradt ki, szóval én örülök. :)
1.
1.
strike19
Meg vallom az őszintét. Jobban örültem volna a GTA IV. Complet Edition-nak PS4 és XBOX One-ra.
GTA IV: kimaradt az életemből és szerintem PS4 megérne egy misét.
60 fps és jobb grafikával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...