Nem támogatja az egeret a PC-s Nioh

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 3.
  • Hír
Link másolása
Néhány nap és a boltokba kerül a PC-s Nioh: Complete Edition, de néhány streamer már megosztotta tapasztalatait a játékról. Mint kiderült, a PC-s változat hatalmas öngóllal indít: kizárólag a kontrollert és a billentyűzetet támogatja.

Pedig a tegnapi brutális trailer után még bizakodtunk, ma azonban világossá vált, hogy a PC-s Nioh: Complete Edition nem támogatja az egeret, azaz mindenképp egy kontroller szükséges ahhoz, hogy játszani tudjunk vele. Ez viszont arra enged következtetni, hogy a Koei Tecmo sebtében dobta össze a portot.

A The Outerhaven Productions nevű YouTube-csatorna üzemeltetője már javában tolja a PC-s verziót, és az egyik néző kérdésére reagálva árulta el, hogy egérrel nem irányíthatjuk William kalandját. Csak a kontrollerre vagy a billentyűzet kényelmetlen kiosztására hagyatkozhatunk. Nyilván az előbbi a kényelmesebb.

Szomorú, hogy egy ilyen alapvető dolog kimarad egy 2017-es akció-szerepjátékból. Reméljük, a fejlesztők egy javítással orvosolják a problémát!

A Nioh: Complete Editon november 7-én landol PC-n.

38.
38.
Chrysh
#29: Inkább mondd azt, hogy jobban szeretsz kontrollerrel játszani, minthogy ilyen koholt zöldségek miatt savazd azt aki bill-egérrel tolja, jelzem:zökkenőmentesen.
37.
37.
Chrysh
#34: Nem spúrság függvénye az, ha valaki képes testre szabni a játékot bill-egérre.

(Mellesleg én a Castlevania Lords of the Shadow-t toltam csak billentyűzettel, nem mondom elég szokatlan volt, de gyorsan bele lehetett rázódni.)
36.
36.
Rézfánfütyülő
#29: Hogy lehetne vajon... valóban jó kérdés. Az Egéren végülis nincs alsó hangon 3 gomb - bal jobb, görgő - a billentyűzeten pedig nincs legalább tíz gomb amit kényelmesen elérsz az ujjaiddal a wasd körül. Nincs q,e,r,f,g,í,y,x,c,v,space, ctrl, shift, esetleg alt, amire bindelni lehetne. Fogós kérdés ez :D Ha még tovább akarok menni, akkor ott van a w felett numerikuson legalább az 1-5 ami még kényelmes. Lehetetlenség.

A Dark Souls 3 megörökölte a Bloodborne végtelen agresszív ellenfeleit és bossait, mégis jó volt benne a gombkiosztási lehetőség, és egyszer se azért haltam meg, mert nem értem el valamit harc közben.

Ha érvelsz, mindig nézd meg, miről érvelsz. Ha a kontroller mellett akarsz, ne azzal kezdd, hogy nincs elég gomb egy billentyűzeten hogy jó legyen, mert józan logika szerint is, a ~100 valamivel több, mint a ~12.
35.
35.
Necreon
#34: Clarification: csak billentyűzettel játszottam.
34.
34.
Necreon
Abszolút semmi bajom nincs vele. Hozzá se nyúltam az egérhez az DmC-ben például, sőt. Aki pedig megvesz egy ilyen játékot de az elmúlt 1 évtizedben (!) spúr volt hozzá hogy kiadjon 6k-t egy X360 kontrollerre Windows-hoz, az csak fogja be szépen.
33.
33.
Stranger
#31: Pl. egy összetettebb inventory sem megoldható, de akár egy RPG skill mennyiségét is ronthatja vagy egy harcmenet kidolgozását, mivel úgy kell optimalizálni a harcot hogy te időközönkét "leállítsd" egy-egy fegyver vagy skill cserére. pl. Skyrim.

Hát te írtad:
"Ha lassù jàtèkròl beszèlnènk akkor oke de ezt mind egy fight-ban hasznàlni főleg mondjuk boss-nàl.."
Ettől sokkal gyorsabb játék a DN, ahol nem 4-5 gombot nyomsz, hanem 10-15-t, ebből 6-7-t folyamatosan spammelsz.
32.
32.
Mr Gutsy
31.
31.
Zoli0507
#30: Ezt nem èrtem. Mert kontrolleren nincs elèg gomb ezèrt a jàtèkok butàbbak? Szerintem meg maximum akkor az van hogy a jàtèkosnak nem kell annyi gombkiosztàst betanulni de ettől a jàtèk maga nem lesz "butàbb". Egyèbkènt meg attòl hogy lètezik kontroller mèg a fejlesztőket semmi nem gàtolnà abban hogy mindenre kiosszanak egy gombot ha erre akkora igèny lenne.

Jò hàt azèrt ez a fajta mmorpg azèrt teljesen màs műfaj annàl mint ahol 2-3, bossoknàl meg akàr 1ütèsből megfekszel. Itt meg 100-at bekap de az èlete fele megvan. Ez inkàbb ilyen daràlda amit linkeltèl.
30.
30.
Stranger
#29: Vicces ilyet olvasni amikor az összes játék azért van lebutítva, mert kontrolleren nincs elég gomb. :D
Pl. konzolon le kell szüneteltetni a játékot skill vagy fegyváltásnál, mert nincs rá gyorsgomb, így bejön egy menü kiválasztod amit akarsz majd folytatódhat a játék. :D PC-n nem kell gombokat összenyomni, mert mindent kilehet osztani. Persze ebben a játékban nem lesz k+m support sajnos.

Nézd meg milyen pörgős egy MMORPG PC-n:
https://youtu.be/3UNLS6ojMrc?t=11s

Egyszerre 10 skillre figyelni, eközben külön kitérés 4 irányba, alap mozgások, sprint és persze közben célzás egérrel. Egy kontroller már a skillekkel telítődne.
29.
29.
Zoli0507
Ahogy olvasom a kommenteket kìvàncsi lettem.
Egy egèr billentyűzet kombòval ezt hogyan lehetne kiosztani?

-van ugye heavy ès light ütès ehez kell 2gomb, harc közbe rohadt gyorsan tudod vàltogatni hogy fent (heavy), közèpen (ez közepesen erős) vagy alsò àllàsban (ez light de rohadt gyors) tartsa a fegyvert. Ehez is kell kètgomb.
Harc közben kètfèle melee weapon lehet nàlad ès ütèsből is àt tudsz vàltani, ehez is kell 2gomb. A staminàt harc közben vissza tudod nyerni ha jò időben reagàlsz (KI pulse) ehez is kell egy gomb.
Az ivàshoz (life), varàzslat, fegyverre villàm, tűz sebzèst tenni... dobòcsillagot hasznàlni, vagy bombàt...stb ehez is legalàbb 2gomb (ezt harc közben is lehet villàmgyorsan)
Aztan ott az ìj ès a puska. Valamint lock on. Dodge, gyorsan futàs, vèdekezès....
Ezt mind hogyan lehet billentyűzeten lezongoràzni? Ha lassù jàtèkròl beszèlnènk akkor oke de ezt mind egy fight-ban hasznàlni főleg mondjuk boss-nàl..
28.
28.
Ooorky
#26: Szerintem is kényelmesebb kontrollerrel dokumentumot szerkeszteni...
27.
27.
KőbányaKispest
"Nem támogatja az egeret a PC-s Nioh"

Akkor nem játszunk vele. Ilyen eccerű a buli
26.
26.
LeonAran
Akkor én vagyok a PC-sek szégyene: nekem még egerem sincs. Mindent kontrollerrel tolok. :)
25.
25.
Chrysh
#21: Arra van az egér meg a WASD, hogy úgy guruljon ahogy szeretné.

Ezt amúgy nagyon bírtam én is, hogy amikor meséltem, hogy kitoltam az első két részt egérrel, akkor úgy néztek rám ismerősök, mintha valami kiválasztott lennék.
Tény hogy nehezebb megtalálni a megfelelő beállítást, de ez cseppet sem lehetetlen feladat.
24.
24.
Rézfánfütyülő
#21: Nyugodtan mondhatod neki, mert az, ha nem tudja megcsinálni :D
23.
23.
FrankBlack
#17: #19: +1

Kamgecam: nekem is a kontroller nehézkes, esetlen, kényelmetlen. Te a saját elmondásod szerint „béna vagy” egérrel, de kontrollerrel meg zúzol, na én meg pont fordítva vagyok ezzel. Én meg egér-billentyűzettel zúzok, és kontrollerrel vagyok béna. Mert azt „tanultam ki”. Közel 30 éve szinte mindent egér-billentyűzettel tolok. (C64-Amiga-pc, nekem ezek voltak a fő platformok)
21.
21.
kamgecam
#19: Tényleg? Akkor nem szóltam, nekem haver panaszkodott, ps3 után váltott pc-re hogy mindenben jobban szeret pc-n játszani csak a ds-nél nem tud ferdén gurulni azt zavarja. Majd megmondom neki hogy béna! :D
20.
20.
rayden02
#6: Olyan gamepadem nekem is volt, de 3 év után megatta magát,kontaktos lett a zsinórja,am nem rossz kontroller amúgy :D
Most nemrég vettem egy ilyet:https://goo.gl/aKN4yH
Jól jött a ps2 gamepadhoz, sajnáltam kidobni xD
19.
19.
Rézfánfütyülő
#18: Nem a francot :D Simán megcsinálsz mindent, ha azt "tanultad ki" úgymond.
18.
18.
kamgecam
#17: Attól még a mozgás-koordináció finomabb kontrollerrel ds-nél. Pl egér bill. nem tudsz srégen előre-hátra gurúlni csak egyenesen előre-hátra.
17.
17.
Rézfánfütyülő
#16: Minden gond nélkül végigtoltam a DS-t egytől háromig többször is, méghozzá egérrel és billel. Nekem a kontroller volt esetlen, nehézkes, így nem lehet ilyesmiket mondani, hogy az lenne a definitív mód. Azt se lehet mondani hogy nem lett volna idő szokni, mert volt ps-em, toltam elég játékot kontrollerrel, de attól független ha van normális szem-kéz koordinációd és nincs szarul optimizálva a játék irányítása - mint ahogy ezé lesz, előre látom ezalapján a híres "j k l" kiosztást - akkor vagy ugyanúgy, vagy még jobban tudod tolni egérrel is. Nem tudom hány éve hallgatom ezt a baromságot, hogy ez játszhatatlan az játszhatatlan (Prince of persia, stb) egér bill kombóval, azt valahogy mégis tolom és sikerül, nem is rosszul.
16.
16.
kamgecam
#12: Félreérthető voltam, korrigálok miszerint jobban jársz ha a Nioh-t vagy bármilyen más souls-like zsánert kontrollerrel nyomsz. Nyilván ha egérrel szoktad meg akkor úgyse váltasz de az más kérdés. Egérrel én is béna vagyok fps-ben,mert nem szoktam hozzá, kontrollerrel meg zúzok, de attól még sokkal precízebb az egér fps-nél. Tps-nél viszont a kontroller kifinomultabb irányítást biztosít.
15.
15.
kamgecam
#13: Fps-hez egér a jobb de egy souls típusú harcrendszerhez előnyösebb a kontroller. Túlzás persze hogy hülye lenne aki az ilyen típusú gameket egérrel nyomja (mert én is hülye vagyok ilyen alapon hogy kontrollerrel fps-ezek) és rosszul fejeztem ki magam, de az alap állításom hogy bizonyos zsánert vagy egérrel vagy kontrollerrel jobb nyomni az igaz.
14.
14.
GAMEROD
Magyarul nyomtak egy Convert to PC gombot, a többi meg le van szarva. Problémának nem probléma, mert minden szokható, a régi FPS-ek, kezdve a Wolfenstein3D-től a Duke Nukemig egyáltalán nem támogattak egeret, sőt még egér sem volt mindenki gépéhez akkoriban, de úgyis széjjel lehetett kaszabolni mindenkit.
13.
13.
Yanez
#8: Nem hülyeség, hanem kényelem kérdése. Ha valakinek kényelmesebb egérrel tolni, az nem hülye, csak számára az a kényelmes, és ugyanolyan kényelmetlennek tűnik neki egy kontroller, mint neked a bill+egér.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...