Létszámleépítés a Telltale csapatánál

A Telltale Studios tájékoztatása szerint kénytelen volt megválni a dolgozói egynegyedétől, ami a kiadott közlemény szerint közel 90 embert jelent. A The Walking Dead-sorozatot készítő csapat kisebb létszámmal képzeli el a jövőt.

Meglehetősen komoly, nagyobb létszámú leépítést hajtott végre a Batman-sorozat, a Game of Thrones és a The Walking Dead-játékok fejlesztőcsapata, a Telltale Games. A bejelentés szerint a munkatársak 25 százalékának mondtak búcsút, ami közel 90 embert jelent.

A kiadott közleményből kiderül, hogy nem konkrét csapatoktól vált meg a stúdió, hanem minden részleg érintett volt a döntésben. Az új felállás célja, hogy a kisebb létszámmal kevesebb játékot szállítsanak le, de azt még jobb minőségben, még jobb történet-vezérelt kivitelezésben.

A csapat a már futó sorozatai mellett jelenleg a The Wolf Among Us folytatásán és az utolsó The Walking Dead-szezonon dolgozik. Az viszont egyelőre nem egyértelmű, hogy a kisebb létszámmal hogyan szeretnék továbbvinni az epizodikus koncepciót, így nem kizárt, hogy kevesebb részt kapunk a fent említett játékokból.

16 komment - szólj hozzá!