Az EA megvette a Respawn Entertainmentet

Az Electronic Arts most remek üzletet csinált: felvásárolta a Titanfall fejlesztőjét, így már a kiadó birtokolja a frencsájz jogait. Most már bizonyossá vált, hogy készül az új Titanfall, de a csapat egy új Star Wars-játékon is dolgozik.

A sajtóközlemény szerint az Electronic Arts már régóta meg akarta szerezni a Titanfall mögött álló Respawn Entertainmentet, és az akvizíció ma végre létrejött.

Az EA 151 millió dollár készpénzt fizetett Vince Zampella csapatáért, és további 164 milliót fektet be a stúdióba négy éven át. 2022-re akár 140 milliós bónuszt is zsebre tehet, ha a Respawn bizonyos mérföldköveket elér a játékaival.

Az EA emellett megerősítette, hogy a fejlesztők egy teljesen új Titanfall-játékon dolgoznak, de nem ez lesz az egyetlen projektjük. Egy új Star Wars-cím és egy VR-játék is készül náluk.

A Titanfall két része az elmúlt öt év legjobb kritikáit kapó címei közé tartozik. Sajnos a második rész tavaly év végén kevesebb rivaldafényt kapott, mivel a Call of Duty: Infinite Warfare és a Battlefield 1 között jelent meg.

A stúdió alapító-vezérigazgatója, Vince Zampella szerint a felvásárlás után is megtarthatják kreatív szabadságukat. Úgy legyen!

10 komment - szólj hozzá!