Dying Light 2 - részletek a zombis játék folytatásáról

  • Írta: szlav
  • 2018. július 9.
  • Hír
Link másolása
A Dyling Light 2 vezető dizájnere, Tymon Smektala a Digital Foundrynak adott interjút, amiben számos dolgot elmesélt a nagy sikerű zombis játék második részéről. Szó esik az új motorról, a fejlesztett AI-ról, valamint a történetvezetésről is.

Már javában készül a 2015-ös Dying Light folytatása, a projekt vezető dizájnere, Tymon Smektala pedig a minap a Digital Foundrynak mesélt a második rész alakulásáról. Az interjú során Smektala elsődlegesen technikai oldalról közelítette meg a témát, így először a játék motorjáról ejtett néhány szót. A Dying Light 2 alatt ezúttal nem a Techland Chrome Engine-je fut majd, hanem annak egy módosított változata, melyet csupán C Engine néven emlegetnek.

"Mi a Techlandnél olyan nyílt világú, belsőnézetes játékokat szeretnénk készíteni, melyek gyönyörű környezetében könnyen el lehet veszni. Ehhez szükségünk volt egy új engine-re. Összeszedtük tehát a cégünk legnagyobb koponyáit, akik korábban a Chrome Engine-en dolgoztak és megmondtuk nekik: 'Hé srácok, ha a jövőben ilyen játékokat akarunk gyártani, akkor kéne egy olyan motor, amivel mindezt el tudjuk intézni' - ők pedig leszállították az erre tökéletes C Engine-t" - mesélte Smektala.

"Rendesen belenyúltunk a mesterséges intelligencia algoritmusaiba is, így azok sokkal komplexebbek lettek. Kidolgoztunk egy morálrendszert, ami szimulálja azt, hogy hogyan viselkedik egy-egy személy. Elég váratlan dolgok sülhetnek ki ebből."

"Tegyük fel például, hogy harcolsz egy emberrel, aki már nagyon a végét járja. Lehet, hogy ő rájön ilyenkor, hogy ezek lehetnek élete utolsó pillanatai, úgyhogy minden erejét bevetve küzd majd, hogy megmentse a bőrét. Egy másik esetben viszont lehet, hogy csak odahajítja majd a fegyverét és gyorsan eliszkol annak reményében, hogy hátha téged jobban érdekel majd a fegyver kilootolása, mint az ellenfél üldözése. Az ehhez hasonló dolgok teszik majd az harcot változatossá és kiszámíthatatlanná."

Szóba került a játék teljesítménye is. A Techland minden platformon a 60 fps-t szeretné megcélozni. Habár PC-n ez gyakorlatilag adott (illetve gépfüggő), konzolokon, főképp a sztenderd változatokon ez egészen más tészta.

"A mozgás természetessége az egyik legfontosabb dolog a Dying Lightban, hiszen ettől lesz gördülékeny a parkour" - tette hozzá a játék dizájnere.  "Egy új animációs rendszert is kidolgoztunk, amellyel igazán könnyedén készíthetünk új mozdulatokat, ugyanis itt össze van kötve a karakterek összes animációja. A legkisebb mozgások és mimikák is egyszerre jelennek meg, melyekkel a pálya- és sztoritervezőink kedvük szerint szöszölhetnek. Igazán valósághű NPC-ket készíthetünk így."

A Dying Light 2-ben kivált hangsúlyt kap majd a történetvezetés is, amelyhez a Techland olyan írokat fogadott fel, akik például a The Witcher 3 Véres Báró-küldetéssorozatán is dolgoztak. Emellett itt dolgozik már Chris Avellone is, aki olyan játékokon szorgoskodott korábban, mint a Fallout: New Vegas, a Star Wars: Knights of the Old Republic II, vagy a Prey.

"Chris a fejlesztés kezdetétől velünk volt. Ő segített megteremteni a modern sötét kort - azt világot, amelyben a Dying Light 2 játszódik. Ez egy olyan korszak, ahol az egykor civilizált világ a sötét középkorhoz hasonló szörnyű helyzetbe csúszott vissza, amely remek kontrasztot ad a környezet modern látványvilágának. Chris segített megalkotni ezt a világot, annak szabályrendszerét, na meg persze a lakóit, akik különféle csoportokba verődve élnek a városban." 

Szépen alakulgat tehát a Dying Light folytatása. Mi már alig várjuk, hogy kipróbáljuk a második részt is, amely az egyszemélyes móka mellett ezúttal is támogatja majd az akár négyfős kooperációt. Habár pontos dátumot még nem tudunk mondani, a tervek szerint a Dying Light 2 a jövő év folyamán jelenik meg valamikor Xbox One, PlayStation 4 és PC platformokon.

6.
6.
markoci555
#2: megvettem volna most a nyári akción, de -60%-al is sokalltam az árát, ha kiegészítőket is beleszámolom, úgyhogy más játékokat vettem, remélhetőleg a télin már -70, -75-ért be is lehet szerezni
5.
5.
crytek
#2: De mondom. Ez van. Én csak bundleba vásárlok mert azt le tudom sufnizni hogy ingyé legyen.
2.
2.
zozo76hun
#1: nem mondod komolyan hogy meg mindig az elso reszre varsz?! mar ossze-vissza volt akciozva mindharom platformon...
1.
1.
crytek
Jöjjön csak jöjjön mert akkor humbleba tuti beteszik promo jelleggel az első részét. Várjuk
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...