TV-sorozat készül az Alan Wake-ből

A Remedy akciójátékát amúgy is a TV-sorozatok ihlették, gondoljunk csak az epizodikus felépítésére! A Variety értesülései szerint az élőszereplős adaptáció már úton van, a showrunner és a vezető író Peter Calloway lesz.

Bár még mindig az Alan Wake folytatására várunk, előbb azonban be kell érnünk egy élőszereplős TV-sorozattal. A Variety értesülései szerint a Legionról elhíresült Peter Calloway már aláírt showrunnerként és íróként a projekthez, míg a produceri feladatokat a Remedy fejese, Sam Lake vállalta magára.

A Contradiction Films elnöke, Tomas Harlan a magazinnak elmondta, hogy a következő hónapokban kezdenek el házalni a sorozat ötletével több stúdiónál, noha pár gyártó már érdeklődött is náluk. 

"Az Alan Wake alapvetően egy TV-sorozat volt, amit játékba öntöttek" - nyilatkozta Harlan. "Ez Sam víziója volt. Nagy hatással volt rá a The Twilight Zone, a Secret Window, a Hitchcock, a Northern Exposure és még számos amerikai széria."

És persze a Twin Peaks is. A készítők szorosan együttműködnek Sam Lake-kel a munkálatok során, hiszen mégis az ő gyermekéről van szó. Habár a játék sztoriját nem követik pontról pontra, több fontos karakter is szerephez jut az adaptációban. A kiindulópont maga az eredeti játék sztorija lesz - bemutatják az őrült és sötét univerzumot, de "bizonyos aspektusában mélyebben is elmerülhetünk ".

Olyan történeteket is fel kívánnak dolgozni, amiket eredetileg az Alan Wake 2-be szántak a Remedynél, tehát bizonyos szempontból lesz némi átfedés az első rész és a soha el nem készült folytatás között.

10 komment - szólj hozzá!