TGS 2018: Így fest a The Last Remnant Remastered

  • Írta: szlav
  • 2018. szeptember 18.
  • Videó
Link másolása
Egy hete értekeztünk a The Last Remnant kapcsán, hiszen a 2008-as JRPG még idén télen megkaphatja a PlayStation 4-re szánt felújított változatát. A legújabb előzetesben mi is összehasonlíthatjuk az eredeti játék és a remaster grafikáját.

A Square Enix egy újabb, lassan klasszikusnak mondható szerepjátékát hozza vissza idén karácsonyra - a 2008-as The Last Remnant megkapja a PlayStation 4-es remasterelt változatát. Azért is lehet különleges ez a PS-es játékosok számára, mert az eredeti játék anno csupán Xbox 360-ra és PC-re jelent meg, a PlayStation 3-as verzió végeredményben sosem látott napvilágot.

A legújabb előzetes végre betekintést nyújt a remaster látványvilágába - az eredeti Xbox 360-as változatot és az új PS4-es átiratot egymás mellett láthatjuk. Habár valószínű, hogy a The Last Remnant Remastered így sem lesz az év legszebb játéka, az tény, hogy a grafika mérföldekkel letisztultabb és kifinomultabb lett.

A The Last Remnant Remastered december 6-án érkezik a PlayStation Store-ba, várhatóan 20 dolláros áron.

4.
4.
zoe9
#2: A harcrendszere nagyon rendhagyó volt. A teljesség igénye nélkül: nem karaktereknek adtál ki utasítást, hanem csoportoknak. 5x5-ös nyégyzethálón bepakolhattál max 5 főt, ez lett egy "union". Ennek egy közös HP pool-ja volt (ha leverték, akkor ott mindenki meghalt). Ahogy haladtál előre a story-ban, egyre több csapatod lehetett (kb. kisebb hadsereg). A szokásos egyszavas utasítások helyett inkább ilyen beszédes mondatok voltak (ami ráadásul helyzettől függően változott). Pölö "Alkalmazz fizikai támadást!", "Alkalmazz misztikus támadást!", "Tarts ki!", "Menj és segíts a másik csapatnak!", "Semlegesítsd a rontó státuszokat!". Amikor kiadtad az utasítást, akkor csapat harcolt csapattal. Minden karakter csinált valamit egyesével, de azt konkrétan nem a játékos határozta meg. Volt harc közben QTE, nyomni kellett egy felvillanó gombot, hogy nagyobb sebzést okozz vagy éppen minimalizálj egy rád irányuló sebzést. Figyelni kellett még a pozícióra is: ha két union összetalálkozott, akkor az "deadlock" volt, ha másik csapat is betámadott, akkor az "flank attack" volt, ami asszem nagyobb sebzést okozott. Ha deadlock után másik csapatot akartál betámadni (szakítás), akkor annak is valami negatív hatása volt. Meg valami morál is volt, amit asszem kombó pontban számolt: egy csúszkán ide-oda tolódott valami jelzés, attól függően, hogy sikerült-e sokszor bevinni ütést egymás után vagy épp fordítva, sokszor sebződtél. Minél jobban eltolódott, aszerint változott a sebzésed. Asszem. Rég toltam.

Nem rossz játék. Volt benne nagyon idegesítő dolog: elindul a harc, a játékos nem az elején kap lehetőséget az irányításra, hanem csak azután, miután végigmozizta a 15-20 karakter lépését (5-5 csapat esetén ez akár 50 is lehet) és mielőtt odajutna, hogy megjelenik a lista a parancsokkal és választhatna, még előtte a csodálatos RNG-nek köszönhetően a játékos csapatai elhaláloznak és jön a "Game Over". Tehát negyed óra mozi, hogy utána azt nézd fűbe haraptál és még csak egy gombot se nyomtál le.
3.
3.
drat576
#2: Szerintem semmi. Én anno végigjátszottam PC-n, nem volt rossz, de semmi extra, és kb ugyanígy nézett ki.
2.
2.
XuChi
Nekem igy a video alapján egy tucat JRPG-nek tűnik. Mi benne az ami kiemelkedő ?
1.
1.
carbon based
JUUUJJJJ... pár napja kezdtem úra (kb.tizenötödször)... feketeöves parafenomén tudatalatti okkultista megérző vagyok. Imádjatok és féljetek engem... :)
Az egyik 1000+ órás gamém Steamen.
Megyek is a Square Enix oldalára hisztizni a PC verzió mielöbbi megjelenésének ügyében ( he-he-he...)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...