A Sony már dolgozik a következő PlayStationön

  • Írta: szlav
  • 2018. október 9.
  • Hardver
Link másolása
Kenichiro Yoshida, a Sony vezérigazgatója a Financial Times magazinnak adott interjújában hivatalosan is bejelentette: a japán vállalat már dolgozik a következő PlayStation konzolon.

Ugyan eddig is szinte nyílt titokként kezeltük a dolgot, a Sony elnök-vezérigazgatója azonban a minap hivatalosan is megerősítette: már javában dolgoznak a következő PlayStation-konzol hardverén. Kenichiro Yoshida a Financial Timesnak árulta el a hírt, s ugyan egyelőre nem PlayStation 5 néven fut a prototípus, abban már biztosak lehetünk, hogy valóban a PlayStation 4 utódjáról lesz szó.

A projekt követi a jelen generáció által kikövezett ösvényt, Yoshida-san elmondása szerint a fejlesztői architektúra nagyban hasonlít a PS4-ére. Elárulta emellett azt is, hogy a vállalat szerint abszolút szükséges a következő generációs hardver fejlesztése (ezzel merőben más álláspontot foglalva a Microsoft Project xCloud rendszerével szemben). Ez azonban nem minden, ugyanis a Financial Times forrásai azt pletykálják, hogy a japán cég emellett egy saját tableten is dolgozik, amely kompatibilis lehet több készülékkel is. Ezen a handheld eszközön szintén streaming-technológiával játszhatnánk kedvenc címeinket, csakúgy, mint a Project xCloud esetében.

32.
32.
Fata Morgana
#31: Nem kezelem én sem tényként, ezeket az infókat mert tudom milyenek a szenzációhajhász emberek akik ezek a "híreket" terjesztik.
Sőt inkább hívjuk csak szóbeszédnek, arra jó hogy filózhat rajta az ember.
31.
31.
#30: Hat vagy a nagyon belsos studioknal csak, vagy kamu .
30.
30.
Fata Morgana
#29: Ui.
Viszont ha jól emlékszem már ez év elején volt valami, elhintett hír hogy állítólag már kint vannak a next gen devkittek a fejlesztőknél.
29.
29.
Fata Morgana
#25: Olvasd el ezt a cikket, nem kell tényként venni, de mindenesetre érdekes.
Arra pedig nem asszociálnék a helyedben hogy mi volt a jelen gen indulásakor, mivel a last gen esetében is merőben más volt a helyzet.Nem volt PS3Pro sem Xbox360X csak apróbb módosítások a gen-en belül amit inkább "finomhangolásnak" neveznék.

https://www.gamestar.hu/hir/call-of-duty-2019-infinity-ward-254379.html
28.
28.
Max3000
#27: Értelek én,hogy akkor tudtad meg,de szerinted 2012-ben is került a fejlesztőkhöz?Valamint kötelezően ismét pont akkora időintervallumban kell most is megtudnunk?
27.
27.
Hunszi
#26: Eddig minden konzolnál a devkitek megjelenése elég publikus infó volt, csak keres rá, 2012-ben már rengeteg hír beszámolt arról, hogy a Sony kiküldte a gyártóknak. Elég feltűnő jelenségek, szóval hamar híre ment, hogy valami újdonságra fejlesztenek.
26.
26.
Max3000
#25: Én sem hiszem,hogy jövőre megjelenik mondjuk a ps5,de azért a logikádnak ehhez semmi köze nincs.Ps4 vs ps4 pro nem generációs ugrás volt és ha emlékezel a ps4 megjelenése előtt sem "előlegeztek" meg egy ps3 áresést.

"ha következő COD már next-gen-re jönne, akkor valószínű sokkal több infó lenne a közelgő konzolról."

Nem feltétlen.A ps4 kezdő címeket sem fél év alatt tették össze és 2010-ben semmi érdemlegeset nem tudtunk a ps4-ről,konkrétan azt sem,hogy készül-e vagy sem.


" 2013-ban jelent meg a PS4, 2012-ben már kivoltak szállítva a gyártókhoz a devkitek. Ilyesmiről pedig még szó sincs jelenleg, uh jövőre még tuti nem lesz semmi."

Nem tudom,hogy te honnan veszed kinél milyen devkit van,de én azért nem vagyok egyik studió bennfentese sem.Mint mondottam,nem félév alatt raknak össze egy(legokádékabb) játékot sem....
25.
25.
Hunszi
#24: 100%, hogy nem jelenik meg jövőre, a PRO-nak az ára még 1 dollárt sem esett a megjelenés óta, általában, amikor generáció váltás jön, akkor azt megelőlegezik egy árejtéssel, hogy ürűljenek a készletek s mindenki vegyen még egy rakást, mielőtt bejelentik az újat, ez volt tapasztalható az alap PS esetében is. 100 dollárral esett az ára, aztán 1 év múlva megjelent a PRO. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy 20-ban jöhet leghamarabb, de inkább 21 lesz. Egy álláshirdetés szerintem sokat nem árul el...ha következő COD már next-gen-re jönne, akkor valószínű sokkal több infó lenne a közelgő konzolról. 2013-ban jelent meg a PS4, 2012-ben már kivoltak szállítva a gyártókhoz a devkitek. Ilyesmiről pedig még szó sincs jelenleg, uh jövőre még tuti nem lesz semmi.
24.
24.
Fata Morgana
#22: Akkor itt valami nem gömbolyű mert olvastam, máshol hogy next gen játékhoz fejlesztőket keresnek, már volt pár hete vagy hónapja egy hasonló hirdetés persze más cégnél de azt mára betöltötték.
Ezek fényében akár 2019 év végén megjelenhet a next-gen PS a jelen gen már kifutotta az idejét a maga 6 évével.
23.
23.
frankdelgado
#20: Rövidpöcsűeket nem pénzelem. Majd ha lesz rendes törés ps4 re, azt lehet h veszek.
22.
22.
cannondale
Most dolgoznak rajta, jövő ősszel bejelentik a dátumot, 1,5 év, ami csúszni fog ² év, utána még 1 év mire kijön valami játék.
Szia 2021.
21.
21.
supair
#20: Az utóbbi idők legszebb Ps matyi nettó baromsága...gratulálok uram!
20.
20.
kexiaxel
#4: Eddig nem tudta talán most jobb lesz a helyzet szerinted?
Ellég kiadni remastereddel a sok ps4 exclusive játékot és már verte is a boxot... pláne hogy akinek ps4 van az úgyis megveszi az újjat vagy nem...
De boxot biztos nem!Eladásban meg vezet a ps! Kijön a the last of us 2 és társai még akinek nincs (mint pl te)az is venni fog!
18.
18.
frankdelgado
#11: Jól van a rizsevő kissé rasszista megnyílvànulàs volt. Akkor legyen inkàb rövidpöcsűek. Kívàncsi vagyok h alakul a köv. gen, de én a hiszem ha làtom kategóriàt képviselem. Tojok én bele melyik nyeri a "versenyt" , az a lényeg h nekem jó legyen.
17.
17.
maros1977
https://www.gamestar.hu/hir/call-of-duty-2019-infinity-ward-254379.html
16.
16.
Norbiii
#5: Ezt mondom én is, és szerintem is 2021 lesz, vagy akörül lesz.
15.
15.
Norbiii
Szerintem frankdelgado sem úgy értette, hogy ki a Ps-el és soha többet, hanem úgy, hogy az Xboxnak vernie kéne a Ps-t, ergo jobban kéne teljesítenie, népszerűség, játékok stb...

Egyébként én is úgy gondolom, hogy az a jó, ha verseny van.
13.
13.
Max3000
#11: Azok az ázsiaiak okostojás.Egyébként egyetértek.
11.
11.
Harcos Pisti
#4: Azok a kínaiak okostojás! De mièrt kène lenyomnia? Szèpen megfèr a kèt konzol egymás mellett! Èn PS fankènt drukkolok a Microsoft-nak ès mègse mondom rájuk hogy "büdös amcsik"!
10.
10.
Norbiii
#3: Szerintem meg nem legkésőbb 2020, hanem minimum 2020. :)
8.
8.
Max3000
" ...Elárulta emellett azt is, hogy a vállalat szerint abszolút szükséges a következő generációs hardver fejlesztése (ezzel merőben más álláspontot foglalva a Microsoft Project xCloud rendszerével szemben). "

Miért lenne más álláspont?Hol közölte az ms,hogy ők befejezik a hardveres játékbizniszt és a stream-re állnak át?
7.
7.
Na, ismét egy példa "az alázat nélkül, szolgamód fordítom a külföldi oldalak híreit gondolkodás nélkül" Gamekapocs-stílusra.

A cím nem igaz. Vagyis lehet, hogy igaz, de ezt tényként beállítani pontatlan, valótlan, ugyanis a Sony ezt hivatalosan soha nem erősítette meg.

MOST SEM.

Gondolom nem olvastad a FT hírét, mert nem hiszem, hogy előfizetésed van hozzá. Elmondom neked, hogy a Sony nevében amúgy Kenichiro Yoshida annyit mondott, hogy

“At this point, what I can say is it’s necessary to have a next-generation hardware,”

Pont. Slussz! Lófasz. Nem beszélt PlayStation 5-ről, nem erősítette meg, hogy dolgoznak rajta, csak és kizárólag annyit mondott, ami fentebb idézve van.

Ezt valamelyik hozzátok hasonlóan okos ember kint felkapta, csinált belőle egy clickbait álhírt, amit többek között ti is, mint más oldalak szolgamód átvettek.

Tehát teljesen valótlan, ami ebben a hírben szerepel, szerintem javítsátok, mert ez így atom gáz.

6.
6.
B-Shaggy
#5: Pár hete-hónapja volt egy interjú ahol 21-et mondott valami Sony exec.
5.
5.
Hunszi
#3: Én inkább úgy fogalmaznék, hogy leghamarabb 20-ban...mert 19-ben 100%, hogy nem kapunk új konzolt. Én 21-re teszem a launchot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...