Gondok a Red Dead Online gazdasági rendszerével

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 3.
  • Hír
Link másolása
A múlt héten szabadultak rá a játékosok a Red Dead Redemption 2 online módjára, és többen panaszkodtak arra, hogy a megvásárolható elemeket és cuccaink testreszabását elképesztően drágán kínálja a Rockstar.

A múlt héten tárta fel kapuit a Red Dead Online bétája - péntek óta már mindegyik játékos kiélheti magát az online vadnyugaton, akik hamarosan szembesültek is a játék rideg gazdasági rendszerével. Noha a küldetések és a többjátékos kihívások teljesítése fizet egy kis pénzt, a megvásárolható cuccok, frissítések és kozmetikai elemek horribilis összegekbe kerülnek.

Csak néhány példa. Ha az alap revolveredet feketére festenéd 12 aranyrúdra lesz szükséged. A becslések szerint egyetlen aranyrúd megszerzése 8-10 óra játékidőt emészt fel, így ez a jelentéktelennek tűnő optikai tuning hatalmas befektetést jelent. A puskánk fejlesztés dupla annyi aranyrudat kóstál, míg egy fullextrás tábor 112 aranyrúdba fáj.

Azok sem járnak jól, akik az első lovukat szeretnék lecserélni. A második ló biztosítása nem olcsó, de szinte kötelező, hiszen könnyen kilőhetik alólunk, aztán hátas nélkül maradunk.

Az aranyrudak egyébként a Red Dead Online prémium valutájának számítanak. A játékmenet során kisebb gold nuggeteket szerezhetünk - ebből 100-at kell összeszednünk ahhoz, hogy egyetlen aranyrúddá váltsuk. A későbbiek során a Rockstar lehetővé teszi, hogy valódi pénzért vásárolhassunk aranyrudakat, bár a pontos árak még nem ismertek.

A hagyományos ingame pénz, a dollár is becsülendő dolog. Az új fegyverek ugyanis túl drágák: a Mauser pisztoly 1000 dollárért zsebelhető be. Az aktivitások teljesítéséért mindössze pár zöldhasút vágnak hozzánk - valaki már több tucat órát beleölt a multiba, mégis csak pár száz dollár lapult a zsebében. Jelen pillanatban tehát csak hosszadalmas grindelésről szól a játék, hiszen a munícióért, élelemért, abrakért, fegyverolajért és a tábori költségekért is fizetnünk kell rendszeresen. Egy vacak jegygyűrűt 1,15 dollárért passzolhatunk el, miközben egy doboz bab 1,5 dollárba kerül. Furcsa, hogy a bab drágább az aranyékszernél is!

Néhány játékos pedig egyenesen örül a zord gazdasági rendszernek, szerintük csak ésszel kell játszani. A GTA Forumon például azt írja az egyik user, hogy ő már elérte a 12. rangot, 300 dollárt szerzett - ebből tudta fejleszteni a lovát, van egy csomó kalapja, két kabátja és még mindig van egy halom készpénze.

A gazdasági rendszert a Rockstar kétségkívül a hosszútávú játékra rendezte be. A GTA Online sikeréből kiindulva nyilván sok játékos több száz, vagy több ezer órát tölt el a multival, így az árak már nem is tűnnek olyan magasnak.

Persze a Red Dead Online még csak béta, a készítők várják is a visszajelzéseket, és bizonyára egy idő után normalizálódik a helyzet.

17.
17.
Redeye
#11: A criminal mastermind-t egyszer lehet csak megcsinálni, mert az achievment-hez kötött. Hiába indítja más csak egyszer kapod meg, úgy mint a loyalty és all in order bónuszt

A témához szólva a leleményes játékosok már megoldották a problémát. Ékszert glitchelnek. Vannak helyek ahol fixen vannak ékszerek. Elviszi, utána find new session és megint elviszi. Óránként 100-200 aranyat farmolsz vele.
14.
14.
Ja, de amikor erről beszéltem a teszt alatt, hogy várjuk már meg, hogy milyen a játék és utána repkedjünk a fellegekben, akkor mi volt? Az addig oké, hogy valaki nem látja a szemétől, hogy a cím valahol a kalap szar és az erős közepes között van. De szerintem a problémák még csak most fognak kezdődni ezzel az egész kócerájjal. Ahogy mondtam, minimum 3-4-5 hónap, aminek el kell telnie, mielőtt lehet úgy beszélni a játékról, ahogy kell.
13.
13.
GAMEROD
Már az elég nagy betegség hogy ilyesmikért valaki pénzt fizet. Már a virtuális világokban is a kivagyiság számít egyeseknek.
12.
12.
gorbesz
eleg karcsu content ami most van rdr onlineban. ertem hogy beta...johetnek hamar a posse-s bankrablasok, stb. bar tegnap random posseba beleptem, a leader konzekvensen tolta a stranger kuldiket egymas utan. de ez a kurvasok lovaglas idegorlo komolyan. hat inkabb felugrottam a vezer lovara hatulra, es ugy mentem :D szoval jo alap most az rdr, egy igazan jo online lehet belole ha esszel csinaljak.
11.
11.
Raptor X
#8: Criminal masterminds az 10M, ha négyen vagytok haverok akkor más-más indítja, így 4x10=40M. Napi küldik, meg rengeteg Team Deathmatch. Tény, hogy annak idején orrvérzésig toltuk,de volt pénz lóvéra. :)
9.
9.
delphijos
#6: Mondjuk engem nem érint, de az azért nem mindegy hogy ha valaki szeretne "játszogatni" akkor ne kelljen 2560 órát grindeléssel töltenie vagy fizetnie ha szeretne valamit a játékban. Ha ésszerű játékidő mellett van mód "gyűjtögetni" , akkor nincs gond, de ha nem, az már kicsit erőszakos terelés a fizetés felé.
8.
8.
ollie92
#6: Akkor te elég kitartó lehetsz barátom. Az olcsó küldetésekből elég sokat pedálozhattál a jachtra.
7.
7.
Darksiders84
Az létezik online hogy a story féle küldetések + amit csapatban 4-en lehet csinálni azok korlátozottak? Valahol olvastam akkor lehet ezekért is később fizetni kéne ha új feladatokat szeretnék vagy ezeket folyamatosan adagolják majd idővel ingyen?
6.
6.
Raptor X
#5: "GTA Online sharkcardok nélkül játszhatatlan lett"
Azért ez így nagyon erős csúsztatás. Soha nem vettem, mégis
volt jacht, 3 garázs, minden autó és motor amit csak szerettem volna.
Nyilván szeretnének annyit pénzt kiszedni belőle, amennyit csak lehet.
De amíg játékkal is megvehető minden, addig ne panaszkodjunk.
5.
5.
ollie92
Mindenki tudta, hogy ez így lesz. mivel GTA Online több milliót tejelt nekik, hülyék volnának ezt kihagyni. Ez a beta pedig az ingerküszöböt méri....nem borult ki a bili, mint a Bethesdánál, de azért egy kis fospermet azért kiloccsant. Ezután adnak picivel többet a küldetésekért, vagy jobban lövik be az árakat az aranyrudakra. GTA Online sharkcardok nélkül játszhatatlan lett, azért itt adhatnának egy kis teret.
4.
4.
Heldengeist
#3: A Bethesda is innen indult.
3.
3.
Így is van, ha a Rockstar csinál ilyet, mindenki átmegy defenzívbe, minden meg van bocsátva, meg hát amúgy is, kit érdekel, nem nagy dolog ez, nincs semmi gond azzal, ami más kiadó esetében gerinctelen lenne.
2.
2.
Raptor X
Ez így komplett hülyeség. Íj, sniper, shotgun meg egy arab telivér, más nem kell.
Ez így kb. 2500 dollár. Az azért viszonylag egyszerűen kifarmolható. A többi csak parasztvakítás. Ruhák, skinek, stb. Felesleges. Max. a képességmódosító kártyákra érdemes költeni még. De ennyi.
1.
1.
belaman
jézusom!!!! first world problem!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...