Nézzünk bele a Red Dead Online bétájába!

  • Írta: fojesz
  • 2018. november 28.
  • Videó
Link másolása
A Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition tulajdonosai tegnap óta nyúzhatják a Red Dead Online bétáját, mától pedig azok is csatlakozhatnak, akik az első napon vásárolták meg a játékot. Lássunk egy kis ízelítőt hozzá!

Ahogy arról beszámoltunk, a Red Dead Online bétatesztelése tegnap vette kezdetét, a Rockstar fokozatosan engedi be a játékosokat a szerverekre. Elsőként az Ultimate Edition-tulajdonosok játszhattak, ma pedig azok következnek, akik a megjelenés napján fizettek be a játékra. Holnap csatlakozhatnak a megjelenést követő három nap vásárlói, míg a teljes nyitásra november 30-tól lehet számítani.


A Rockstar óvatossága nem volt alaptalan, így is sokan számoltak be arról, hogy nem tudnak játszani a Red Dead Online-nal. Tipikusan az Xbox One-játékosokat érintette az a hiba, amely az Ultimate Edition megléte ellenére sem adott hozzáférést a multiplayerhez, és bár ezt a fejlesztők elhárították elvileg, még mindig akadnak olyanok - platformtól függetlenül -, akiket kidob a béta játék közben. A béta persze ettől béta, a Rockstar sok szeretettel várja a visszajelzéseket.

Akárhogy is, a béta rajtjával párhuzamosan megérkeztek az első látnivalók a játékhoz. Miután a net hamarosan rogyásig lesz tartalommal, csak néhányat emelnénk ki közülük: fent láthatjátok a Rockstar hivatalos screenshotjait a multiról, utána a nyitányba nézhettek bele, majd a karakteretek testreszabási lehetőségeiből kaptok egy kis ízelítőt a VG247 jóvoltából.

A 32 játékost támogató multiplayerben nyolcfős bandákat alakíthatunk, akikkel a játszótér szabad felfedezése mellett tábort verhetünk és sztorialapú kooperatív küldetéseket teljesíthetünk az egyéb elfoglaltságok mellett. A feladatok teljesítéséért tapasztalati pont jár, amelyekből új felszereléseket és képességeket nyithatunk meg. A döntéseink természetesen ez esetben is befolyásolják a játék világát, a küldetések aszerint alakulnak majd, hogy bizonyos helyzetekben jó- vagy rosszfiút játszunk. 

A kompetitív multira vágyók is örülhetnek, a Rockstar öt PvP-játékmódot pakolt a Red Dead Online-ba:

  • Shootout & Team Shootout: a klasszikus deathmatch, illetve team deathmatch, ahol a cél a legtöbb frag elérése.
  • Make It Count: a helyi battle royale (alább videót is találtok róla), ahol egy folyamatosan szűkülő játéktéren kell kihúznunk a lehető legtovább. A nehezítés? Csak íjjal és késsel harcolhatunk.
  • Most Wanted: minden egyes frag egy lépés előre a ranglétrán, a csavar az, hogy minél  előkelőbb helyen jársz, annál több pont jár érted.
  • Hostile Territory: a jól ismert területfoglalós móka, az a csapat győz, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, vagy elfoglalt minden területet.
  • Name Your Weapon: egyedül és csapatosan is játszható mód, ahol minél spécibb fegyverrel tesszük el láb alól az ellenfeleinket, annál több pontot kapunk érte.


A mikrotranzakciók egyébként a Red Dead Online-t sem kerülték el, igaz, a béta alatt nem vásárolhatunk még be az aranyrudakból. Ezekből elsősorban kozmetikai kiegészítőket vehetünk majd, a GameSpot találata szerint azonban az egyik kereskedőnél arra is elkölthetjük őket, hogy Dishonorable-re változtassuk a Honor-státuszunkat. Ahogy említettük, ez a küldetésekre is hatással van.

Végül a Rockstar leszögezte, hogy a béta esetükben tényleg béta, és addig marad tesztelés alatt a játék, ameddig szükséges - tartson akár hetekig vagy hónapokig. És bár természetesen abban bíznak, hogy a játékosok által elért eredmények megmaradnak, nem tudják kizárni, hogy resetelik a ranglétrát és a karakterek statisztikáit.

9.
9.
DarkLord
Engem csak az online sztori mód része érdekel a többi baromság nem. Jó kis küldetések idegenekkel :D
1.
1.
br1Koo
Hát.. Remélem megjelenésre összepqkolnak egy egésztérképes, belevaló BR-t, tökig fegyverekkel, meg kellékekkel. A single kiterjedtsége ezt sejteti, remélem hogy így lesz, biztos a sárgaföldig döngölné a konkurenciát a western stílussal, profi animációkkal, izgalmas játékmenettel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...