Nevet váltott a Microsoft Studios

A Microsoft videojátékos divíziója az egységes brand érdekében a jövőben új néven folytatja a munkálatait. Xbox Game Studios - szokjatok hozzá, ugyanis ilyen elnevezés alatt dolgozik tovább a Microsoft 13 belsős fejlesztőstúdiója!

Minden marad a régi, csak a brand lesz más. Az eddig Microsoft Studios néven ismert videojáték-kiadó és -fejlesztő mostantól maga is felveszi az Xbox márkanevét. A redmondi vállalat 13 játékfejlesztő stúdiója innentől kezdve az Xbox Game Studios zászlaja alatt folytatja a konzolos, számítógépes, illetve mobilos fejlesztést.

Az Xbox név tehát az eddiginél is jobban egybeolvad a Microsoft platformfüggetlen videojátékos ágazatával - a Windows 10 Xbox-alkalmazása PC-re is elhozta a brandet, az Xbox Live pedig hamarosan kiveti hálóját a Nintendo Switchre és a különféle mobilkészülékekre is.

A bejelentés során egyébként biztosították a játékosokat: nagy év lesz ez az Xbox számára! Olyan exkluzívokkal játszhatunk majd, mint a Crackdown 3, a Gears 5, vagy az Ori and the Will of the Wisps, komoly tartalmi frissítéseket várhatnak a Minecraft, a Sea of Thieves és a Forza Horizon 4 játékosai, emellett pedig gőzerővel készülnek az új fejlesztések is, hiszen tavaly hét új stúdióval egészült ki az Xbox Game Studios családja.

39 komment - szólj hozzá!