GDC 2019: Nagy bejelentésre készül a Google

  • Írta: fojesz
  • 2019. február 20.
  • Teaser
Link másolása
Nagy bejelentésre készül a Google az idei Game Developers Conference apropóján, a cég már ki is küldte a sajtóesemény meghívóit. A találgatások szerint a Project Streamre épülő szolgáltatás, illetve konzol mutatkozhat be.

"A Google Keynote-on minden kiderül" - ígéri az óriásvállalat meghívója, igaz, arra már csak tippelni tudunk, hogy mivel készül a cég az idei év első fontosabb játékipari eseményére. Az elsősorban fejlesztőknek szóló Game Developers Conference-t idén március 18-22. között rendezik meg San Franciscóban, a Google bemutatójára pedig magyar idő szerint március 19-én, este 7 órakor kerül sor.

A technológia már bemutatkozott, jöhet maga a szolgáltatás?

A találgatások szerint egyébként a Google cloud gaming szolgáltatása mutatkozhat be a nagyközönség előtt. Habár a Project Stream néven futó technológiát már a tavalyi év végén megmutatta a vállalat, az önmagában még messze van a végleges szolgáltatás formájától, a hírek szerint például a Google egy saját hardverrel is előrukkolna az újdonság megtámogatására.

A beszámolók alapján úgy tudni, hogy a vállalat már a tavalyi GDC-t és az E3-at is azzal töltötte, hogy támogatókat toborozzon az új platformnak a fejlesztők körében.

9.
9.
Juha
#1: Mo.-n jó helyre kell költözni, hogy a szolgáltatónak megérje lekábelezni a netet. Társasházak, lakótelepek gyakorlatilag "bagóért" kapják a tv-net-telefon kombót, ezt 120+ csatornával, 100+ Mbps-el, a telefont nem tudom mennyi ingyen hívással stb., ezzel szemben már pár km-el arrébb, ugyanannak a városnak a szélén 8-10 ezreket kérnek egy 5 Mbps-es netért önmagában. Főleg, ha vállalkozó vagy.
Mondjuk még jobb, mint Anglia nagy része, ahol a net aranyáron van, de legalább térerő sincs még autópályák mentén sem (lehet az utóbbi években ez fejlődött, én régebben éltem kint), a klasszik téglaházakban meg egyáltalán.
8.
8.
crytek
Jöhet. Ezek a szolgáltatások nagyon jók. Pláne ha megoldott lesz, hogy szinte minden game tolhato lesz ps2-3-4 xbox 360 xbox one és amik később lesznek + ugye a pcsek.

Igaz ezek egyike se lesz 200ftos game pass áron de tekintve hogy nem kell megvenni se a csúcs gépet se a játékokat elég jó deal lehet.
7.
7.
Batman
Ezek arra keményednek ha minden személyes infód náluk van. Má azt is tudni akarják hány embert ölsz AC-ben. Beszarás.
6.
6.
Zuzmo
Biztos szegény Gugliék nem tudják, hogy az embereknek milyen sebességű a netjük... :(
4.
4.
Giggsy
#1: 10 Mbps pont nem elég szinte semmi komoly streamingre. Ha FHD-ben nézel YouTube videót, a háttérben már ne nagyon fusson semmi, ami hálózatot használ. Amúgy mi a bajod a net stabilitással? A 10Mbps-t gyenge térerő mellett is stabilan hozza a 3G, nemhogy a 4G, vagy vezetékes szolgáltatások.
3.
3.
mestermagyar
#1: Nem fogod elhinni, de a magyarok meg a románok szopnak a legkevésbé a nettel. Van a világ maradék 99%-a, meg az a 3 ember aki a Gugli HQ-ja mellett lakik és
10Gbit/s (?) netet rendelhetnek egy kávé áráért (direkt túlzok).

Ha szétnézel a latin világban, akkor ott 10mbps a normál. Ja és sokszor extrába kerül ha nem csak a facebookot, yutyubot és top10-es társaikat akarod böngészni.
2.
2.
mestermagyar
Meh. Csak egy újabb konzol-platform. Gugliék kihasználják hogy de facto végtelen pénz és idő áll a rendelkezésükre.

Én személyesen olyanok híve vagyok mint pl. a shadow (shadow.tech). Havidíjért cserébe kapsz egy virtuális PC-t amin teljes értékű oprendszer fut és mindent tolhatsz ami valaha megvolt bárhol.
1.
1.
Metrox
Ha már minden cloud és streaming-et nyit. Igazán csinálhatna valaki hozzá valami stabil netet is hozzá. El lennék én a 10mbps is, ha az menne 24/7 10mbps sebességgel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...