Brit toplista: csúcsra tör az Anthem

Mint ahogyan az várható volt, a BioWare alkotása magabiztosan vette át a múlt héten befutott Far Cry: New Dawn listavezető pozícióját. Az újabb címek mellett nagyot futott még a FIFA 19 és a Forza Horizon 4 is.

Noha a Ubisoft idei Far Cry spin-offja a múlt héten megszerezte az első helyet, már akkor is látni lehetett, hogy az eladási adatok nem olyan fényesek, így a mostani 43 százalékos visszaesés után esélytelen volt megőriznie az első pozíciót, főként olyan riválissal szemben, mint az Anthem.

A EA játéka ugyanis egészen jól rajtolt, könnyedén hozta az első helyet, a dobozos eladások pedig 54 százalékban a PlayStation 4-nek és 40 százalékban az Xbox One-nak köszönhetőek. Mindössze a fennmaradó 6 százalék jelzi a PC-s dobozos eladásokat, ami igaz, hogy rendkívül alacsony, de érdemes hozzátenni, hogy a multiplayerre építkező Anthem értékesítése elsősorban online felületeken történik, ráadásul rengeteg játékos a PC-n elérhető Origin Access-előfizetéssel szerezte be, ami ugyebár ezekbe az adatokba nem számít bele.

Aggodalomra adhat okot a Metro: Exodus statisztikája, mivel a megjelenés hetén sem sikerült az élre törnie, és mostanra pedig a második helyről egészen az ötödikig csúszott 55 százalékos csökkenéssel. Szárnyalt viszont a FIFA 19, 44 százalékkal nőttek az eladási adatai, így az ötödik helyről a harmadikra tornázta fel magát. Hasonlóan száguldott a Forza Horizon 4 is, a 16. helyről egészen a hatodikig jött fel, eladásait pedig 82 százalékkal növelte.

Ami pedig az elkövetkező napokat illeti; hamarosan befut a DiRT Rally 2.0, a Trials Rising, illetve a Dead or Alive 6 is, szóval kíváncsian várjuk a jövő heti toplistát, illetve azt, hogy az Anthemnek sikerül-e megőriznie vezető pozícióját.

  1. Anthem
  2. Far Cry: New Dawn
  3. FIFA 19
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Metro: Exodus
  6. Forza Horizon 4
  7. New Super Mario Bros. U Deluxe
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Call of Duty: Black Ops 4
  10. Super Smash Bros. Ultimate
69 komment - szólj hozzá!