Az Activision rákapcsol a remasterekre

A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy több mint 10 millió példányban kelt el, és remekül teljesítenek az Activision szárnyai alatt megjelenő egyéb felújított klasszikusok is. Bobby Kotickék tehát folytatják a régi címek újraélesztését.

Tízmillió példány felett járnak a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy eladásai, ez pedig csak egyetlen látványosan sikeres remaster, melyet az Activision egyenget az útján. Remekül fogyott a Spyro Reignited Trilogy és a CTR: Nitro-Fueled is, és hiába a simlis üzleti modellnek, a Call of Duty 4: Modern Warfare felújított változata is megtalálta a helyét a rajongói közt.

Ez pedig csupán az Activision oldala, még nem is ejtettünk szót a Blizzard felújított klasszikusairól: a StarCraft Remastered után idén befut a Warcraft 3 ráncfelvarráson átesett változata is, nem is beszélve arról, hogy nyakunkon a World of Warcraft Classic megjelenése.

Bobby Kotick az Activision legújabb üzleti körhívása során kihangsúlyozta, hogy ezek a felújított játékok igen komoly hatással vannak a vállalat üzleti teljesítményére, s elárulta azt is, hogy több olyan cím van még a tarsolyukban, amelyek remastereit lelkesen várná a játékosközösség: "Nézzünk csak szét az Activision IP-jei közt! Úgy gondoljuk, hogy rengeteg olyan cím áll rendelkezésünkre, melyeket a rajongók újra át szeretnének élni. Így hát csak azt tudom mondani, hogy tartsák nyitva a szemüket a további bejelentések kapcsán!"

A beszélgetés során természetesen nem csupán a régi címek előhalászásáról volt szó. Megbizonyosodhattunk arról is, hogy a vállalat szárnyai alatt több új IP is mozgásban van már, attól tehát nem kell tartania a befektetőknek (és a játékosoknak sem), hogy az említett sikerek nyomán kizárólag a klasszikusok felturbózására támaszkodnak majd.

A régi franchise-ok reneszánszának hála eddig sosem látott újdonságokra is számíthatunk ezek kapcsán. Kotick megemlítette, hogy mivel ezek a címek ismét a köztudatba kerültek, lehetőség nyílik teljesen új tartalmak gyártására a régi IP-ken belül, ez pedig szabad utat enged a kísérletezésnek és az innovációnak.

42 komment - szólj hozzá!