Multiplatform címeket fejlesztenek az Xbox-stúdiók?

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 13.
  • Pletyka
Link másolása
Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője a Game Informernek adott interjúban elárulta, a vállalat alá tartozó csapatok új játékai akár multiplatform címek is lehetnek majd a jövőben.

Matt Booty, az Xbox Game Studios főnöke interjút adott a Game Informernek, amiben elárulta, nincs kizárva, hogy az alapvetően Xbox-exkluzív játékok fejlesztése miatt felvásárolt stúdiók következő címei multiplatform anyagok legyenek. Mindezt csak az határozza meg, hogy mi szolgálja az adott játék érdekeit, vagyis ha úgy tudják még népszerűbbé tenni az adott fejlesztést, hogy szélesebb közönség számára teszik elérhetővé, akkor rajtuk nem fog múlni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor mostantól minden Xbox Game Studios-fejlesztés Windows 10-en és Xbox One-on kívül másra is megjelenik, hiszen akadnak olyan fejlesztések, amelyek eleve a Microsoft ökoszisztémájának alapjaira épülnek, legyen szó az xCloudról, a Game Passról vagy az Xbox Live-ról. Ezekben az esetekben az exkluzivitás elkerülhetetlen, így kizárt, hogy egy Halo vagy egy Gears of War mondjuk PlayStationre látogat.

Viszont a jövőben bőven lehetnek majd olyan, egyébként Xbox-stúdiók által fejlesztett játékok, amelyek szakítanak az exkluzivitás hagyományával, és több platformra is elérhetőek lesznek.

10.
10.
Őrnagy
#5: Csak ironizáltam. Amúgy tényleg bízom abban, hogy meglesz az eredménye a sok felvásárolt fejlesztőcégnek.
5.
5.
Yanez
#3: Hű mekkora bizalmat szentelsz nekik!
4.
4.
Őrnagy
#3: Megfosztják: megosztják
3.
3.
Őrnagy
Tehát a szart megfosztják. Ravasz :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...