Elképesztő büdzséből készülnek a Marvel-sorozatok

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 1.
  • Cooltúra
Link másolása
Lapértesülések szerint a Marvel Studios durván annyi pénzt szán egy-egy Disney+-exkluzív Marvel-sorozatévad elkészítésére, mint egy mozifilmére. Ez a korábbi adaptációk büdzséjének a sokszorosa.

Több szempontból is új korszak veszi kezdetét a Marvel filmes univerzumában, így például a negyedik fázis már nemcsak mozifilmeket, hanem a Disney+-ra szánt sorozatokat is felvonultat majd. 2020 őszén érkezik a The Falcon and the Winter Soldier, 2021-ben a Loki és a WandaVision, amiket a What if...? animációs sorozat és a Hawkeye követ majd. Augusztusban derült ki, hogy She-Hulk, Ms. Marvel és Moon Knight karaktere is a streaming szolgáltatáson debütálhat.

Ez elképesztően sok tartalmat jelent, aggodalomra azonban semmi ok, a hírek szerint a Disney és a Marvel Studios egyáltalán nem spórol majd a büdzséjükön. A Variety értesülései szerint a Marvel Studios a mozifilmekéhez hasonló költségvetésből, vagyis évadonként 100-150 millió dollárból készítheti el a tévés adaptációkat, ami epizódonként 12-25 millió dollárt jelent. Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy a netflixes Marvel-sorozatok első évadai összesen kaptak 200 millió dolláros büdzsét.

Érdekesség, hogy ezzel párhuzamosan úgy tűnik, a netflixes feldolgozásokat, illetve az Agents of S.H.I.E.L.D. és a The Runaways munkálatait is terelgető Marvel Television valószínűleg felhagy az élőszereplős sorozatgyártással. A Variety szerint a Jeph Loeb vezette részleg egész egyszerűen képtelen felvenni a versenyt a Marvel Studiosszal, miután az hozzáfér az MCU karaktereihez és jóval több pénzből gazdálkodhat.

A Marvel Televisionnek egyébként két sorozata fut még, a The Runaways mellett a Cloak & Daggert nem lőtték le hivatalosan, azonban meglepődnénk, ha hamarosan nem kerülne sor erre is.

3.
3.
szinkron
Ha sokba kerül, biztos jó lesz. Tipikus Disney,
1.
1.
B-Shaggy
A Hulura készülő Ghost Rider sorozatot is lelőtték. Vártam már, mert Agents Of S.H.I.E.L.D.-ben király volt látni, de gondolom azért cancellezték, mert film lesz belőle, ami jó hír.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...