Novemberben jön a PC-s Red Dead Redemption 2

Hivatalos: egy hónap múlva, november 5-én PC-re költözik a Red Dead Redemption 2. A hirtelen bejelentés mellett a Rockstar Games elárult néhány részletet a számítógépes változat extra tartalmairól is.

Hosszas találgatás és számtalan vélt, vagy valós szivárgás után végre a Rockstar Games hivatalosan bejelentette: PC-n is megjelenik a Red Dead Redemption 2. A tavalyi év egyik legnagyszerűbb játéka a GTA V mintáját követte, így eddig csak konzolokon érhettük el azt - okkal húzta a száját a master race.

A várakozás azonban most sem jár a maga gyümölcse nélkül, a PC-s verzió ugyanis számos grafikai és technikai javítást hoz majd, ráadásul tartalmilag is kapunk néhány extrát - új Bounty Hunter-missziók, Gang Hideoutok, fegyverek és egyéb újdonságok várnak ránk. A sztori mellett pedig természetesen hozzáférünk majd a Red Dead Online világához is, amelyet a Rockstar fejlesztői szakadatlan erővel építgetnek-szépítgetnek.

Nem véletlen az sem, hogy a Rockstar nemrég mutatta be a saját PC-s platformját, hiszen ez remekül megágyaz a port érkezésének. Itt rendelhetjük majd elő először a játékot (október 9-től), és ha ezt október 22-ig tesszük, akkor két további játékot is választhatunk hozzá ingyen. A GTA III, a Vice City, a San Andreas, a Bully: Scholarship Edition, az L.A. Noire: The Complete Edition és a Max Payne 3: The Complete Edition közül szemezgethetünk. Az itt előrendelők számos további extrához és a leárazáshoz is hozzájuthatnak - ezek részleteit megtaláljátok a Rockstar közleményében.

Nincs okuk aggodalomra azoknak sem, akik nem pártolják a sok-sok launchert, hiszen a játékot beszerezhetjük majd számos egyéb platformon is. Október 23-án már előrendelhetjük azt többek között az Epic Games Store és a Humble Store oldalán is, decembertől pedig a Steam könyvtárában is megtaláljuk majd Arthur Morgan kalandját. További érdekesség, hogy a Red Dead Redemption 2 a (az első támogatott országokban) novemberben induló Google Stadia egyik első napos címe lesz.

127 komment - szólj hozzá!