Felhőalapú platformot indít az Nvidia és a Tencent

  • Írta: szlav
  • 2019. december 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Az Nvidia is beugrik a videojátékos streamingplatformok piacába, a GPU-gyártó azonban elsősorban Kínát célozza meg. A START nevezetű kezdeményezéshez a Tencent óriásvállalata nyújt segítséget.

Az Nvidia is beszáll a feltörekvő felhőalapú videojátékos platformok versenyébe, de a Stadiával és a Project xClouddal ellentétben a START elsősorban a keleti piacot veszi célba - nem nagy meglepetés ez, hiszen Kínában óriási népszerűségnek örvendenek a mobilos és PC-játékok. A térhódításhoz az ország (és a világ egyik) legnagyobb szórakoztatóipari óriásvállalata, a Tencent nyújt segédletet - az anyagi közreműködés és a marketing mellett ők szolgáltatják azt a platformot is, amelybe az Nvidia hardverei lehelhetnek majd életet. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy idővel nyugaton is napvilágot láthat-e majd a START.

Nem ez az Nvidia első próbálkozása arra, hogy hordozható eszközökre varázsolja akár a legkomolyabb AAA-játékokat is. Saját megoldásként az Nvidia Shield és a GeForce NOW arattak több-kevesebb sikert nyugaton, de a GPU-gyártó korábban bejelentette a közreműködését a japán SoftBankkel és a koreai LG U+-szal is. Utóbbi együttműködések egyelőre nem hoztak gyümölcsöt, de a tervek szerint ezek a kezdeményezések is hasonló streamingmegoldásokat szülhetnek a közeljövőben.

4.
4.
Legyenek benne csöcsök és akkó jó lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...