PC-hez értő munkatársat keres a Naughty Dog

A The Last of Us: Part II fejlesztése mögött álló Naughty Dog csapata a legújabb álláshirdetésében olyan fejlesztőt keres, aki remekül kiismeri magát a PC-knél használatos NVIDIA CUDA architektúrában.

A stúdió The Last of Us: Part II-vel foglalkozó részlege jelenleg egy betöltetlen grafikus programozói posztra keres munkatársat, akivel szemben - a pontos leírás alapján - alapvető elvárás, hogy értsen a DirectX 12, a Vulkan és más modern grafikus API-khoz, illetve az AMD GCN és az NVIDIA CUDA architektúrához is.

A hír érdekessége, hogy a PlayStation 4 és a következő generációs PlayStation 5 is az AMD grafikus chipjeit használja, míg az NVIDIA megoldásaival többnyire csak a PC-s szegmensben találkozhatunk (meg persze a Nintendo Switchben, de jelen esetben ez aligha releváns).

A PlayStation-exkluzív játékok kapcsán az utóbbi időszakban egy nagyobb volumenű nyitásnak lehettünk a szemtanúi a PC felé; először a Quantic Dream játékairól derült ki, hogy PC-s portot kapnak, amit hamarosan a PC-s Death Stranding leleplezése követett, míg a napokban a Horizon: Zero Dawnról is kiderült, hogy megjelenik a Steam és az Epic Games Store kínálatában.

További érdekesség, hogy alig három nappal korábban, a téma szempontjából bennfentes újságírók is arról írtak, hogy elképzelhetőnek tartják a közeljövőben további PlayStation-exkluzív címek érkezését PC-re. Persze mindezt érdemes óvatosan kezelni, mivel egyelőre semmilyen hivatalos infó sem támasztja alá, hogy jelen esetben bármi hasonlóról lenne szó.

120 komment - szólj hozzá!