A Konami cáfolja a Silent Hill-pletykákat

A madarak azt csicseregték, hogy a Konami a Silent Hill-franchise felélesztésén dolgozik, feltehetően az újgenerációs konzolokra készülve, a japánok azonban most megcáfolták a soft rebootról és a Silent Hillsről szóló pletykákat.

Nemrégiben mi is beszámoltunk azokról a pletykákról, melyek szerint két Silent Hill-játék is készülőben lehet a Konami szárnyai alatt. A híresztelések a teljes franchise afféle soft rebootjáról szóltak, amely egybecseng a törölt Silent Hills gondolatával, de szóba került egy epizodikus horrorkaland is, amely egy teljesen új szemszögből mutatná be a halott várost.

Ez már elég ahhoz, hogy a széria rajongói összedörzsöljék a markukat, de sajnos úgy tűnik, hogy a pletykák hamisak voltak. A Konami képviselője a kifejezetten horrorjátékokkal foglalkozó Rely on Horrornak árulta el a szomorú igazságot: "Mi is tisztában vagyunk a pletykákkal, de megerősíthetem: nem igazak. Tudom, hogy ez nem az a válasz, amire a rajongók vágynak."

Szerencsére nincs minden veszve, a szóvivő ugyanis hamar hozzátette: "Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy végleg hátat fordítunk a franchise-nak, csupán arról van szó, hogy a valós helyzet nem egyezik meg a pletykákkal és az erről szóló beszámolókkal." Korai lenne tehát temetni a dolgot, de a konklúzió az, hogy ma sem lettünk sokkal tájékozottabbak. Elképzelhető, hogy a japánok továbbra sem tudják hova tenni a nagy múltú címet, de ennél is valószínűbb az, hogy valami egészen váratlannal készülnek, mellyel feltehetően megvárják a PlayStation 5 megjelenését.

17 komment - szólj hozzá!