GDC 2007: Xbox 360 siker - számokban

  • Írta: Daks
  • 2007. március 6.
  • Hardver
Link másolása
A Microsoft szép kerek számokkal bizonyította ma a GDC-n, hogy mennyire sikeres az új Xbox 360 konzol. Állításuk szerint már most elérték a júniusra kitűzött üzleti tervet.
A Microsoft szép kerek számokkal bizonyította ma a GDC-n, hogy mennyire sikeres az új Xbox 360 konzol. Állításuk szerint már most elérték a júniusra kitűzött üzleti tervet.

Jelenleg 6 millió aktív Xbox Live felhasználó van szerte a világon, ami igen szép adat amellett, hogy a 2005. novemberi start óta már több mint 10 millió gépet adtak el. Az Xbox 360 jelenleg 37 országban vásárolható meg - egy géphez átlagban 4,6 eredeti játékot és 2,9 kiegészítőt értékesítenek. A gamerek eddig összesen 2,3 milliárd órát töltöttek internetes játékkal, ami megfelel "egy ember" 260000 éves non-stop elfoglaltságának. Egy Xbox Live Gold előfizetőnek átlag 22 barátja van, aki szintén rendszeres Live látogató, a Microsoft szerverei pedig napi 2 millió üzenetet kézbesítenek közöttük.

Az Xbox Live Marketplace-t a Live-osok 70%-a használja, 135 millió letöltést generálva a start óta. Ők eddig 5 milliárd pontot költöttek el különböző cuccokra, ami 40 millió amerikai dollárnak felel meg. Az amerikai játékosok fele minden nap bejelentkezik a Marketplace-re, hogy értesüljön a friss tartalomról.

Hasonlóan szép számokkal büszkélkedhetnek az Xbox Live Arcade játékok is. Eddig 25 millió játékot töltöttek le a netről, ezek közül is a legsikeresebbnek a Street Fighter II Hyper Fighting, a Bankshot Billiards 2, a Marble Blast Ultra, az UNO és a DOOM bizonyultak.
6.
6.
Pantz
Na erről annyit , hogy a Sony ezt a nextGen dolgot nagyon elba**ta!

A PS3 qrv4 nagy Bukás lett! Csak 1,5 évet késtek a Piacra dobott szarjukkal! Én Imádom a PC-t, de ugyan ugy szeretem a 360-omat is
5.
5.
Kaych
Szánalmas ez az Xbaszos szám adatai. Az egész gép egy rakás szerencsétlenség. Bill Gagyi bácsinak ez csekéj pénz befolyást eredményez. Ezért jobb ha nem folytatja az X erőltetését. Ha mégis folytatni akarja akkor készitsen jobbakat mint a Sony.
4.
4.
Ca$h
Nekem az is elég adat, hogy 10millio boxot adtak el és hogy ebből 6millio hasznalja a live-ot, de a tobbi adatot is erdekesnek tartottam, pl. az arcade-osat! Szerintem nem vagyok egyedül a véleményemmel...
3.
3.
Ca$h
HDTV-t mondjuk pont a TV nézés miatt nem érdemes venni, node hagyjuk! :))) Engem érdekes módon érdekeltek ezek az adatok, mert tudjátok itt nem csak PC-sek olvasnak minket hanem konzolosok is...



GK Team
2.
2.
ldavid
GTA4 infókat ne várjatok, nem semmiért van visszaszámláló óra még a trailerhez is...
1.
1.
CULO
Mindenesetre sztem érdekes.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...