Free-to-play lesz a Rocket League

Közel ötévnyi működés után modellt vált a Rocket League, fizetős játékból free-to-play lesz. A váltásra a nyár során kerül sor, egy időben azzal, hogy a játék elhagyja a Steamet, és átköltözik az Epic Games Store-ra.

A Rocket League 2015-ben egy nagyon egyedi koncepcióval mutatkozott be: távirányítós autókkal lehetett focizni benne. A játék azóta nem keveset változott, volt néhány popkulturális crossovere is, aminek a különféle franchise-ok rajongói örülhettek, és persze számos végleges vagy ideiglenes játékmóddal bővült.

Az Epic Games 2019-ben vette meg a Rocket League-et és a fejlesztőit, a Psyonixot, így várható volt, hogy az ő boltjukban is felbukkan majd a játék PC-s változata, ám mint kiderült, az akkori ígéretekkel ellentétben exkluzív cím lesz belőle.

A Steamről való elköltözés a nyár folyamán megtörténik még, jelentették be a készítők, és ezzel együtt a jó hírt, hogy free-to-play modellre vált a játék. A Rocket League játékélménye lényegében változatlanul megmarad, de a bajnokságokat és az online játékot is finomítani fogják a modellváltásig.

Amint megjelenik az Epicen, a játék tehát ingyenesen hozzáférhető lesz. Habár a Steamen többé nem lehet majd megvenni, az eddigi tulajdonosok nem vesztik el a saját példányukat, sőt számos játékbéli finomsággal köszönik meg a fejlesztők az eddigi támogatást. Ez igaz az Xbox One-os, a PlayStation 4-es és a Nintendo Switches példányok tulajaira is. Mivel már egy ideje él a cross-play a platformok között, ezentúl sem fog gondot okozni, hogy honnan is játszunk.

15 komment - szólj hozzá!