Kiszivárgott képeken a fekete DualSense

A legelső PlayStation óta először fordul elő, hogy a Sony konzolja nem fekete alapdizájnnal kerül piacra. Az új DualSense kontroller kinézete megosztotta a játékosokat, de úgy tűnik, előbb-utóbb feketében is kapható lesz az irányító.

Nemrég az Xbox Series X fehér színű kontrolleréről láthattunk kiszivárogtatott képeket, most pedig a konkurens konzol fekete változata is napvilágot látott. A PlayStation 5 újszerű, túlnyomóan fehérben pompázó dizájnja megosztotta a játékosközösséget, ez pedig nem is olyan meglepő, hiszen az első szürke PlayStation után a PS2, a PS3 és a PS4 alapverziói is feketében, fekete kontrollerrel csomagolva kerültek piacra.

És habár a sötét színű PlayStation 5 és az ehhez illő kontroller szintén elkerülhetetlennek tűnik, a fenti képek elsőre talán hagynak némi kívánnivalót maguk után. Talán éppen a fekete alapon virító fehér gombok azok, amelyek szokatlan összhatást keltenek - nem lepődnénk meg, ha a végleges változat a DualShock 4 gombjaihoz hasonló színkombinációval érkezne.

A fekete kontroller láttán természetesen felmerül a kérdés: hogyan festene a hozzá társuló konzol? Nem valószínű, hogy a Sony csupán felcserélné a fekete gépház és a fehér oldalszárnyak színeit - egy teljesen fekete, esetleg itt-ott fehérrel kontúrozott konzoltestet sokkal könnyebben el tudnánk képzelni.

Érdemes megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy egyelőre csak a fehér konzolt és a hozzá illő gamepadet láthattuk, a Sony egyszer már egy hivatalos promóciós képen is megmutatta a fekete DualSense kontrollert. A júniusi videóbemutatójukat a lenti képpel reklámozták, az itt látható fekete gombos dizájn pedig jócskán eltér a fenti fotóktól.

43 komment - szólj hozzá!