Kiszivárgott képeken a fekete DualSense

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 6.
  • Képek
Link másolása
A legelső PlayStation óta először fordul elő, hogy a Sony konzolja nem fekete alapdizájnnal kerül piacra. Az új DualSense kontroller kinézete megosztotta a játékosokat, de úgy tűnik, előbb-utóbb feketében is kapható lesz az irányító.

Nemrég az Xbox Series X fehér színű kontrolleréről láthattunk kiszivárogtatott képeket, most pedig a konkurens konzol fekete változata is napvilágot látott. A PlayStation 5 újszerű, túlnyomóan fehérben pompázó dizájnja megosztotta a játékosközösséget, ez pedig nem is olyan meglepő, hiszen az első szürke PlayStation után a PS2, a PS3 és a PS4 alapverziói is feketében, fekete kontrollerrel csomagolva kerültek piacra.

És habár a sötét színű PlayStation 5 és az ehhez illő kontroller szintén elkerülhetetlennek tűnik, a fenti képek elsőre talán hagynak némi kívánnivalót maguk után. Talán éppen a fekete alapon virító fehér gombok azok, amelyek szokatlan összhatást keltenek - nem lepődnénk meg, ha a végleges változat a DualShock 4 gombjaihoz hasonló színkombinációval érkezne.

A fekete kontroller láttán természetesen felmerül a kérdés: hogyan festene a hozzá társuló konzol? Nem valószínű, hogy a Sony csupán felcserélné a fekete gépház és a fehér oldalszárnyak színeit - egy teljesen fekete, esetleg itt-ott fehérrel kontúrozott konzoltestet sokkal könnyebben el tudnánk képzelni.

Érdemes megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy egyelőre csak a fehér konzolt és a hozzá illő gamepadet láthattuk, a Sony egyszer már egy hivatalos promóciós képen is megmutatta a fekete DualSense kontrollert. A júniusi videóbemutatójukat a lenti képpel reklámozták, az itt látható fekete gombos dizájn pedig jócskán eltér a fenti fotóktól.

38.
38.
#37: Nincsen semmi féle kettős mérce. Vagyis ez esetben nincs, amúgy persze van. Én tudok játszani a PS kontrolleren is, nem törik le az ujjam, tudom a gombjait, minden. De ott az van, amit látsz, vagy kábelre teszed. A másiknál meg az elem csak egy lehetőség és ha azt káblere dugod, akkor sem akksi, sem elem nem kell bele, amitől meg a súlya csökken. Nem beszélve a használhatóságról. Minden egyből támogatja, maximális plug and play ever, és egyben egy bluetooth fejhallgató erősítő is. Arról nem is beszélve, hogy nem világít a halvány X-en kívül semmi rajta, főleg nem kéken.
37.
37.
kamgecam
#34: Nem is igaz! Az elemes kontrollerek pl. szarok. Látod? Nem minden csúcs “ nekünk”. Kettős mércéjű barátom! ;)
31.
31.
Aanash
Hát ez így elèggè csúnyácska, fehèren tetszik.
Tavaly kipróbáltam az xbox kontrollerèt, azóta a ds4-et inkább nem erőltetem.
Ha kell keresek valamit más gyártóktól ami jobban kèzre esik.
28.
28.
Obi Wan Kenobi
Miért nem volt egyszerűbb a DS4 színeit alkalmazni erre is és kész?
25.
25.
Komolyan, nem fikázni jöttem vissza, de én tényleg nem tudtam, hogy 6-8 órát megy csak a Dual Shock 4. Azért fura, mert azok közül, akiknek olyan van, nagyon sokan abból a szempontból is védik az Xbox-ossal szemben, hogy de akksi van benne. Meg itt is olvastam lejjebb, hogy "kőkorszaki szaki elemcsere".

De kezdem érteni. Azt hittétek, hogy az Xbox-osban meg ilyen sűrűn kell cserélni az elemet. Na az tényleg gáz lenne, szóval így elhiszem. De sima elemmel is napi pár órás session-ökben 3-4 napig elmegy. Tartós elemmel meg tényleg sokáig. Ha nagy gamer kedvemben vagyok és nyomom, heti egy elemcsere. Én speciel azért használok elemet, mert itt nagyon olcsók a márkás tartósok és valamikor rendesen 20-asával dobják őket akcióban.

Jópofa cucc, ha gépen hallgatok zenét és el akarok szaladni onnan, csak benyomom a gamepad- be a fejhallgatót, zsebre vágom (mert arra való), azt onnan szól tovább a zene. Meg így szoktam porszívózni is. De nekem semmi bajom az üzemidejével.
19.
19.
#15: 6 órát? Ezt nem kellett volna elárulnod, legalább 30-at megy rezgéssel a one Joy egy pár bármilyen tartós elemmel. De ezt így alsó hangon. Aztán 10 euró 12 + 4 energizi.

Nehogy már 6 órát bírjon a ds4, ezt kvázi nem hiszem el.
17.
17.
cobrausa24
Hát fura az biztos. Mintha valami replica lenne.
Emlékeztek még, amikor megláttuk az első képet a controller-ről? Valaki átszerkesztette feketébe (és talán ez a kép volt, amit most linkelek), de szerintem ez még aránylag gusztusos:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/3PozCNF6deWGK4t4jPkzeW.jpg

Ez meg gondolom ugyan úgy egy szerkesztett verziójú fekete, de még ez is jobb volna egy fokkal:
https://i.redd.it/e1dycynh8kr41.jpg

Na de ez! Ezt én viszont nagyon csípném, ha lenne ilyen kinézetű:
https://i.ytimg.com/vi/7_bbh2VkOIs/maxresdefault.jpg

Ebből az utóbbiból legalább sugárzik valami életérzés és nem az az unalmas fekete-fehér, mintha Commodore 64-hez készült volna a controller. Ebben legalább vannak színek és szerintem teljesen helyén valóan néz ki! Mert már a színeket is kezdik elfeledni és fel nem fogom, hogy miért vették ki azokat is. Xbox-nál. Teljesen szürke lett a "világ" ezen része is, teljesen fekete-fehér. Nem értem hogyan lehet ez vonzó vagy tetszetős valakinek ezek az unalmas kinézetek. De hát kinek ez, kinek az :)
16.
16.
adamsfamily
#15: Ki használ manapság elemet,amikor 2 ezerért kapsz akksit?
Amúgy a box irányító abból a szempontból jobb,hogy bármivel elmegy.Lehet fikázni,de ha ps-ben beszarik az akksi,akkor vagy megy a szemétbe kompletten az egész,vagy veszel bele utángyártottat és szophatsz a szétszedéssel és az összerakással.Komplikáltabb,mint lepattintani egy hátlapot.
15.
15.
kamgecam
#14: 1órás? Hol vetted te a ds4-et búcsúban? Nálam 6 órát simán bírja! Fps-ekkel meg vezetékesen játszok. Még mindig jobb mint kőkorszaki szaki elemet cserélgetni.
14.
14.
#12: Ez a kínai világítás mánia. Az úgysem zavar senkit a sötétben és az 1 órás szoni akksiknak is mindig jól jön.
13.
13.
adamsfamily
Ez a festés valami rém gagyi.Mondjuk a Sony-tól ez nem újdonság,a PS 4 irányítóiból kiindulva.Azért lenne mit tanulniuk az Xbox irányítók dizájnereitől.
12.
12.
kamgecam
#10: Szerintem ha bekapcsolod akkor világítani fog a klasszikus színekben. Gondolom, mert így randa.
10.
10.
JinjeR
Ez így nekem se jön be..jobb a fehér,fekete betéttel, esetleg majd később más szín variációban...
9.
9.
ShadowViking_HUN
Nekem tetszik. Csak ne fehér gombokkal, hanem a klasszikus színekkel.
8.
8.
Ez tényleg kinéz. Legyenek csak rajta a klasszikus gombok inkább.
1.
1.
Hunszi
Elég csúnyácska ezekkel a fehér gombokkal (mondjuk tuti nem maradnak így). Ettől eltekintve a fehér controller sokkal szebb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...