Közös játékuniverzumon dolgozik a Remedy

A Control: AWE bejelentésével véget értek a találgatások, kiderült, hogy Jesse Faden és Alan Wake történetei egyetlen közös univerzumban játszódnak. A Remedy a következő játékát is erre a világra építi.

A Control második expanziója, az Altered World Events hivatalosan is egybemossa a Remedy két paranormális jelenségekkel foglalkozó játékát. Alan Wake eljövetelével kijelenthetjük, hogy a zseblámpás író és a telekinetikus képességekkel bíró ügynök kalandjai egyetlen közös világban játszódnak, és a számos utalást látva azt is megkockáztathatjuk, hogy ebben az univerzumban zajlanak a Quantum Break eseményei is.

Mindez persze egyáltalán nem véletlen - a Remedy a legfrissebb blogposztjában elárulta, hogy a játékok közti utalások és easter eggek többek voltak apró poénoknál, már több mint tíz éve álmodoztak azon, hogy a bizarr játékaikat valamilyen módon egybekössék, az AWE pedig csupán az első határozott lépés lesz, amely mindezt megvalósítja.

A finn stúdió ugyanis egy komoly bejelentéssel készült: elárulták, hogy a következő játékuk már javában fejlesztés alatt áll, és ez is a Remedy Connected Universe (RCU) világában játszódik majd. Ennél több konkrétumot sajnos nem árultak el, így nem tudhatjuk, hogy egy korábbi cím folytatásáról vagy egy teljesen új IP-ről van-e szó.

4 komment - szólj hozzá!