Baldur's Gate III - unalmas karaktereket készítünk

Legalábbis ezt állítja a Larian Studios, ami bőszen monitorozza a játékosok döntéseit az Early Access elindulása óta: megnézték a legnépszerűbb választások kombinációját a karaktergeneráló felületnél, és unalmasnak találták a végeredményt.

Négy nappal ezelőtt végre belépett a korai fázisába a legendás RPG folytatása, ami a félkész állapota - és 60 eurós árcédulája - ellenére is roppant nagy népszerűségnek örvend a Steamen. A belga fejlesztőcsapat azóta lelkesen figyeli a játékosok visszajelzéseit és döntéseit is, így például azt, hogy milyen karaktert készítenek maguknak.

Nos, az utóbbival kapcsolatban elég csalódottak, mert fogták a legnépszerűbb választásokat, és létrehozták az ebből született unalmas hőst:

"Gratulálunk, létrehoztátok az alapértelmezett Vault Dwellert. Mi a franc van, srácok? Démonszemeket, szarvakat és karmokat adtunk nektek, erre ez lesz belőle? Csalódottak vagyunk. Tessék megőrülni egy kicsit, mi ezen keményen dolgoztunk!"

Habár a korai verzió alatt egyelőre még limitált a karakterünk fajának, kasztjának és kinézetének módosítása, a Larian Studios remek munkát végzett a karakterkészítővel, és így is számos érdekes lehetőség közül választhatunk. A fejlesztők vicces üzenete után pedig több sem kellett a kreatív játékosoknak, és előálltak pár igazán egyedire generált karakterrel is.

A 150 GB-on terpeszkedő Baldur's Gate III korai verziója már elérhető a GOG-on, a Steamen és Google Stadián is - azonban a készítők továbbra is kérik, hogy csak az vegye meg a játékot, aki részt szeretne venni a fejlesztésben, mindenki más pedig inkább várjon a végleges kiadásra.

17 komment - szólj hozzá!