Johnny Silverhand is játszható a Cyberpunkban

A CD Projekt RED az este közzétette a Night City Wire-sorozat ötödik és egyben utolsó adását. Kaptunk egy új gameplay trailert, közelebbről is megismerhettük Johnny Silverhandet, emellett a zenékről és a JALI technológiáról is szó esett.

A műsor felét Johnny Silverhandnek szentelték a készítők, ami nem olyan meglepő, a Keanu Reeves által alakított karakter ugyanis egyáltalán nem mellékszereplő a játékban. A történet szerint főhősünk, V meglovasít egy biochipet, mivel azonban az megsérül, kénytelen behelyezni a fejébe, hogy megóvja a továbbiakban.

Ettől a perctől kezdve a testén kénytelen a jó ötven éve halott, egyébként katonai múlttal rendelkező legendás rocksztár "technoszellemével" osztozni, az pedig rajtunk múlik, hogy mennyire jövünk majd ki vele. Néhány küldetés erejéig mi magunk is belebújhatunk a karakter bőrébe, így közelebbről is megismerhetjük a cinikus és nárcisztikus úriembert.

A Night City Wire során kaptunk egy új előzetest, amelyet teljesen a karakternek dedikált a CD Projekt RED, valamint megnézhettünk egy videóinterjút Keanu Reevesszel, aki nem csak a hangját adta Johnnynak, hanem konkrétan el is játszotta őt motion capture segítségével. Emellett a fejlesztők is mesélnek a színésszel való közös munkáról.

Az epizód későbbi részeiben is akad kulisszák mögötti videó bőséggel. Szó esik az aláfestő zenékről, ahol a zeneszerzők célja az volt, hogy kirángassák a cyberpunkot a nyolcvanas évekből, és megbolondítsák azt a kilencvenes évek hangulatával - ezekből meg is hallgathattok egy hat számból álló ízelítőt a készítők YouTube-csatornáján. Később előkerül a játékbeli rádiókban visszaköszönő soundtrack is, amelyből többek között Elon Muskné Grimes is kivette a részét:

A folytatásban a JALI technológia kapta a főszerepet: ez a megoldás procedurálisan generálja le a játékbeli karakterek arcmimikáját a szinkronszínészek hangja alapján, így a szereplők szája tökéletesen igazodik mondókájukhoz, szóljon az bármilyen nyelven.

A műsort egy hosszabb gameplay trailer zárta: ezt követően nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és kivárni, míg a Cyberpunk 2077 december 10-én megjelenik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A teljes mai adást itt nézhetitek vissza.

19 komment - szólj hozzá!