Frissültek az Xbox-konzolok és a Switch is

Megérkezett a legújabb rendszerfrissítés az Xbox One-ra és az Xbox Series X/S-re, valamint a Nintendo Switch is megkapta a maga 11.0.0-s update-jét pár órával ezelőtt, ami többek között megkönnyíti a screenshotjaink megosztását.

Élesedett az első komolyabb xboxos rendszerfrissítés a generációváltás óta, ami nem feledkezett meg az Xbox One-ról sem. Az update egyik leglátványosabb újítása a dinamikus hátterek bevezetése, amiből egyelőre hatféle érhető el, de a Microsoft azt ígéri, hogy a későbbiekben tovább bővíti a felhozatalt.

Mostantól a könyvtáron belül is látszódni fog, hogy melyik régebbi játék kapott már Xbox Series X és S-optimalizációt: ezt egy kis X/S-ikon fogja jól láthatóan jelezni, és egyébként külön is lehet majd szűrni rá.

Az Auto HDR funkció, amely automatikusan feljavítja a vizuális minőséget az előző generációs játékoknál, kapott egy új jelölést: amikor ez be van kapcsolva, az Auto HDR felirat lesz látható a Guide menü jobb felső sarkában.

Végül, de nem utolsósorban az Xbox Game Pass szolgáltatás is bővült egy hasznos kényelmi funkcióval: a "Hamarosan" részlegbe bekerül az előtöltés lehetősége. Fontos azonban megjegyezni, hogy a pre-install nem lesz minden játéknál elérhető.

 A Nintendo Switch szintén megkapta a legújabb rendszerfrissítését, aminek hála mostantól már az okostelefonokra is átküldhetjük a játékokban készített videókat és képeket, ezzel is megkönnyítve azoknak a megosztását a közösségi oldalakon. Ezenkívül egy USB-kábellel végre PC-re is továbbíthatjuk őket.

Szintén újdonság, hogy a barátlista alá bekerült a "Trending" fül, ahol láthatjuk majd, hogy éppen mivel játszanak az ismerőseink mostanában. Az update többi (kevésbé hangzatos) újításának a részletes leírását erre olvashatjátok.

3 komment - szólj hozzá!