PS2-es játékokat is lehet emulálni a Series S-en

Látványos bravúrt sikerült néhány embernek végrehajtania az Xbox Series S-en: PlayStation 2-es játékokat futtattak a Microsoft új konzolján, ami azért is ironikus, mert a PS5 erre önmagában nem képes.

Roppant érdekes videók terjednek az interneten, amikben a felhasználók azt mutatják be, hogy miként lehet működésre bírni PS2-es (illetve a GameCube-os) játékokat is az Xbox Series S konzolokon:

A mutatványhoz nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a Developer Mode-ot az Xbox Series S-en, ahol ezután már futtatható több UWP-app (Universal Windows Platfrom) is , mint például a nyílt forráskódú emulátor, a RetroArch.

A program minősége persze közel sem tökéletes, de így olyan PS2-es klasszikusokat tudunk elindítani a Microsoft konzolján, mint a God of War első része, vagy a Silent Hill 2 eredeti kiadása. Természetesen az egész jelenség pikantériája, hogy a konkurens PlayStation 5-ön csak a PS Now-előfizetés segítségével vagy fejlesztői előkészítés után van rá lehetőségünk, hogy PS2-es játékokat futtassunk.

95 komment - szólj hozzá!