Visszatérhet a Tenchu-széria?

Hosszú ideje már csak a kispadon üldögél a Tenchu-franchise, azonban az Acquire fejlesztőcsapat vezetője, Endo Takuma ennek ellenére továbbra sem mondott le a lopakodós sorozat feltámasztásáról.

A PlayStation 1-en született Tenchu-széria az elmúlt húsz évben csupán egyetlen új játékkal bővült, a PSP-re megjelent Tenchu: Shadow Assassinsszel, ami után nem csoda, hogy a rajongók már lemondtak egy esetleges folytatásról. A készítőknek azonban erről más a véleménye.

A Famitsu nemrég ugyanis interjút készített az Acquire fejlesztőcsapat fejesével, Endo Takumával, aki többek között elmondta, hogy 2018 augusztusában meghosszabbították a "Stealth Assassins" védjegyet (ez az első Tenchu angol címének egyik fele), és ő maga is szívesen rendezne egy új részt a next-gen konzolokra.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a fenti védjegy-hosszabbítás ellenére a Tenchu-játékok jogai ténylegesen továbbra is a From Software kezében vannak, akik, mint tudjuk, az Elden Ring fejlesztésének szentelték az elmúlt időszakot.

Takuma egyébként az interjúban megerősítette (via Siliconera), hogy a régóta készülő Gladiux munkálatai továbbra is gőzerővel zajlanak.

Update! Azóta érkezett egy pontosabb fordítás: eszerint Takuma azt mondta, hogy szívesen készítene egy új lopakodós, nindzsás játékot - tehát nem ténylegesen a Tenchut hozná vissza -, ennek ágyaztak meg a fenti védjeggyel.

4 komment - szólj hozzá!