Jó eséllyel PS4-re is befut a God of War: Ragnarök

Damoklész kardja azóta lebeg a God of War: Ragnarök PlayStation 4-es változata felett, amióta hivatalosan is bejelentették a 2018-as sikerjáték folytatását. Most úgy tűnik, az előzőgenerációs konzol tulajdonosai fellélegezhetnek.

Miután a Sony szeptemberben hivatalosan is leleplezte a God of War: Ragnarök érkezését, egyből felmerült a kérdés: vajon az új generáció elején debütáló játék kap majd PlayStation 4-es átiratot is? A kékek máig nem adtak ezzel kapcsolatban egyértelmű választ, még Jim Ryan is csak terelte a témát, most azonban egy igen megbízható forrás új reményt adott azon számos rajongónak, akihez még nem jutott el a PlayStation 5.

Nem más, mint David Jaffe, a Sony Santa Monica korábbi tagja és az eredeti, 2005-ös God of War tervezője szólalt meg az üggyel kapcsolatban. Jaffe épp a 2018-as God of Wart streamelte, amikor is egy néző feltette neki a kérdést, mire a veterán játékfejlesztő azt válaszolta, hogy biztos benne, hogy nem csupán PlayStation 5-re, de PlayStation 4-re is megjelenik majd a széria legújabb epizódja.

Mindez egyébként megfelel a Sony üzletpolitikájának, miszerint háromévnyi támogatást szánnak a PlayStation 4-nek a PS5 megjelenése után is. Nem meglepő tehát, hogy az olyan nagyobb kaliberű exkluzívok, mint a Spider-Man: Miles Morales vagy a Horizon: Forbidden West mellett Kratos legújabb kalandja sem hagyja ki az óriási játékosbázissal rendelkező platformot.

107 komment - szólj hozzá!