FPS-szerepjátékot készít a Wasteland 3 csapata

Azt eddig is tudtuk, hogy legalább két új RPG-n dolgozik az inXile Entertainment, úgy tűnik azonban, hogy ezek közül legfeljebb csak az egyik követi majd a Wasteland 3 klasszikus, felső nézetes formuláját.

Legutóbb szeptemberben hallottunk híreket a nagy sikerű Wasteland 3-at is szállító inXile Entertainment új projektjei felől. Ekkor egyenesen a stúdió elnök-vezérigazgatójától, Brian Fargótól érkezett a hír, miszerint a csapat nem egy, hanem egyből két szerepjátékon dolgozik, ezekről azonban egyelőre nem árult el bővebb részleteket.

Nos, úgy tűnik, hogy a két fejlesztés közül az egyik bizony alaposan eltér majd a stúdió jól bejáratott receptjétől, az ugyanis egy FPS-RPG lesz, valószínűleg a modern Fallout-játékok vagy éppen a Cyberpunk 2077 nyomdokain. Erre az inXile weboldalán fellelhető álláshirdetések adnak bizonyítékot, ahol többek közt olyan játéktervezőket keresnek, akik rutinosak az akciódús belsőnézetű lövöldék játékmenet-dizájnjában. A leírás egyébként explicit módon megemlíti, hogy újgenerációs alkotásról lesz szó, habár ez valószínűleg senkit nem lepett meg.

Zárógondolatként érdemes megemlíteni, hogy az inXile nem nevezhető tapasztalatlannak az FPS-ek terén sem, hiszen a legutóbbi játékuk a Frostpoint VR egy belsőnézetű lövöldözős játék volt - habár a virtuális valóságban. Ezért a fejlesztésért azonban nem a kaliforniai csapat, hanem a New Orleans-i iroda dolgozói feleltek, a most szóban forgó álláshirdetések pedig a kaliforniai részleghez szólnak.

5 komment - szólj hozzá!