Mi a helyzet a Resident Evil 4 remake-jével?

A nagy Resident Evil-hírcunami közepette érkezett a pletyka, hogy bár a Resident Evil 4 remake-je továbbra is készül, a munkálatok nem haladnak éppen zökkenőmentesen. Sanszos, hogy 2023 előtt nem is kapjuk meg.

Most, hogy kiörömködtük magunkat a Resident Evil: Village látnivalóin, következzen némi pletykálkodás a Resident Evil 4 remake-je kapcsán: a VGC, amely eredetileg is megszellőztette a felújított kiadás készültét, most arról számolt be, hogy a munkálatokat részben újra kellett kezdeni, így könnyen meglehet, hogy csak 2023-ban látunk belőle valamit.

A hivatalosan még meg nem erősített projekten az oszakai M-Two csapata dolgozott 2018 óta, amely már a Resident Evil 3 munkálataiban is részt vett afféle felvezetésként a Resident Evil 4 előtt: a stúdióról nem sokat tudunk, de állítólag részint a Capcom alapította, több korábbi Platinum Games-munkatársat is felvonultat, sőt a vezetője is a volt platinumos Tatsuya Minami.

A hírek szerint azonban időközben a stúdiót alaposan háttérbe szorította a Capcom, méghozzá a jó öreg kreatív nézeteltérések miatt: úgy tudni, az M-Two a Resident Evil 3 kritikái miatt sokkal jobban ragaszkodott volna az eredeti Resident Evil 4-hez a felújítás során, míg a Capcom alapvetően egy olyan projektben gondolkodik, amit a 2005-ös játék csak inspirál, de egyébként saját sztorielemeket, helyszíneket és funkciókat is felvonultat.

A fejlesztést így végül a Capcom saját csapata, a Resident Evil- és a Devil May Cry-játékokért is felelős Division 1 vette át, a munkálatokat pedig részben újra kellett kezdeni, ezért könnyen lehet, hogy az eredetileg pletykált 2022-es megjelenés nem jön össze, és csak 2023-ban látunk belőle valamit.

A VGC szerint egyébként az ilyesmi nem példa nélküli a Capcomnál, már az előző két remake-nél is előfordult hasonló.

11 komment - szólj hozzá!