Mi a helyzet a Resident Evil 4 remake-jével?

  • Írta: fojesz
  • 2021. január 23.
  • Pletyka
Link másolása
A nagy Resident Evil-hírcunami közepette érkezett a pletyka, hogy bár a Resident Evil 4 remake-je továbbra is készül, a munkálatok nem haladnak éppen zökkenőmentesen. Sanszos, hogy 2023 előtt nem is kapjuk meg.

Most, hogy kiörömködtük magunkat a Resident Evil: Village látnivalóin, következzen némi pletykálkodás a Resident Evil 4 remake-je kapcsán: a VGC, amely eredetileg is megszellőztette a felújított kiadás készültét, most arról számolt be, hogy a munkálatokat részben újra kellett kezdeni, így könnyen meglehet, hogy csak 2023-ban látunk belőle valamit.

A hivatalosan még meg nem erősített projekten az oszakai M-Two csapata dolgozott 2018 óta, amely már a Resident Evil 3 munkálataiban is részt vett afféle felvezetésként a Resident Evil 4 előtt: a stúdióról nem sokat tudunk, de állítólag részint a Capcom alapította, több korábbi Platinum Games-munkatársat is felvonultat, sőt a vezetője is a volt platinumos Tatsuya Minami.

A hírek szerint azonban időközben a stúdiót alaposan háttérbe szorította a Capcom, méghozzá a jó öreg kreatív nézeteltérések miatt: úgy tudni, az M-Two a Resident Evil 3 kritikái miatt sokkal jobban ragaszkodott volna az eredeti Resident Evil 4-hez a felújítás során, míg a Capcom alapvetően egy olyan projektben gondolkodik, amit a 2005-ös játék csak inspirál, de egyébként saját sztorielemeket, helyszíneket és funkciókat is felvonultat.

A fejlesztést így végül a Capcom saját csapata, a Resident Evil- és a Devil May Cry-játékokért is felelős Division 1 vette át, a munkálatokat pedig részben újra kellett kezdeni, ezért könnyen lehet, hogy az eredetileg pletykált 2022-es megjelenés nem jön össze, és csak 2023-ban látunk belőle valamit.

A VGC szerint egyébként az ilyesmi nem példa nélküli a Capcomnál, már az előző két remake-nél is előfordult hasonló.

11.
11.
Ps fanboy
Az, hogy nem akarják teljes mértékben követni a 4 sztoriját a remake-ben egyrészről érthető, másrészről enyhén kicsit megúszósnak tünik, ugyanis az egy nagyon tartalmas és elég hosszú játék is egyben. Mondjuk azt a sok akció szekvenciát ha kicsit mérsékelik, az még nem nagy gond, csak a bossoknál nem kéne azt hozzáállást tanúsítani, mint a R3make esetében és akkor még jól is elsülhet.
10.
10.
A Remake 2 meglepően jó lett, ami után a 3 újraalkotása már megmutatta, hogy a játékról való alapelképzelés néha különbözik az aktuális (vagy ugyan olyan hülye, mint egyszer) céges elképzeléstől. A Resi 4 a maga nemében egy korszakalkotó remekmű - igaz nem pont a survival horror zsánerben és persze már kliadták párszor mindenre. Nincs ezzel baj, csak azt nem értem, hogy ha most jön egy játék, aminek annyi köze lesz a Resi 4-hez, hogy csak a címe lesz az, akkor miért kell pontosan azon a címen árulni, hogy Resident Evil 4 Remake?

Ezzel nem zárom ki, hogy akár jó is lehet az új játék, de a Remake 3 féle átverés óta azért elővigyázatos vagyok. Azt a játékot a Capcom vezetése saját magának készítette a tapasztalt, CoD 4-en felnövő, az íróasztal körül ugráló játékipari megváltók tanácsai alapján. Mondjuk nekik biztos tetszett is.
9.
9.
Azatoth
#8: Vajon 20 év múlva megint végigmennek az egész szérián? :)
8.
8.
TrishtanAG
#6: A vicces, hogy az elsőt az akkori viszonyok szerint kábé ugyanúgy remake-elték, mint most a 2-est, meg a hármast. Csak eltelt megint 18 év :D.
7.
7.
Yanez
#6: Pontosan én is egy olyan felújítást szeretnék az első rész esetében (is).
6.
6.
DarkCrash
#5: Még ott van a Zero es az elso is. Tudom az elsot felujitottak de nem ugy mint a 2 es a 3-at.
5.
5.
TrishtanAG
#4: Ott van még a Code Veronica, ami a régi részek közül az egyik legjobb.
4.
4.
crytek
#1: Ha simán alátolják a re 2-3 remake engine-re már sokkal előrébb van a 4 rész.. végre kaphat értelmes magyarítást is.

Aztán lassan bezárul a régi resik köre mert nem lesz mit remake-elni és végre jöhet a dinos amit már ezer éve mindenki vár vagy szimplán csak új féle resi megoldások.. Csak legyen minél több hogy végre a re 2-3-7 kerüljön bundleba hogy elérhető ára legyen :)
3.
3.
Milyen cunami? Alig volt valami, a fojatekon kivul a reverse es teaser, semmit nem jelentettek be peldaul a leak-ek kozul.
2.
2.
Azatoth
#1: Ha felépítik az új részek motorjára, mai fény-árnyék hatásokkal, reszponzívabb irányítással, jobb célzással, az már szerintem elég jó. Régen játszottam a 4-et, én vevő lennék így rá.
1.
1.
GAMEROD
Lövésem sincs, hogy a RE4-ből milyen remake-t lehetne összehozni. Eleve 3D-s engine-re épült, és alapjában a mostaniak sem sokban különböznek tőle, az fps-nézettől eltekintve. Leon-os, és a többi klasszikus szereplős címeket pedig alapból nem tudok fps műfajba rakni, mert hozzátartozik a játékhoz, hogy lássuk is őket. A most elérhető feltupírozott változatai most is megállják a helyüket, ahhoz pedig rohadt nagy gyökeres változtatás kéne hogy legyen indok beszerezni a remake-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...