Most már elő is fizethetünk a Crusader Kings II-re

Aki ismeri a Paradox játékait, az tudja, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, amennyiben minden kiegészítőt megvásárolnánk hozzájuk. Erre a problémára nyújt megoldást a Crusader Kings II előfizetéses rendszere.

A Paradox stratégiai játékaihoz egy zsák kiegészítő érhető el, és nem kivétel ez alól a Crusader Kings II sem. Ha minden csomagot be szeretnénk szerezni hozzá, nagyjából 80 ezer forint körüli végösszeggel kell számolnunk, és ezen az sem segít sokat, hogy az alapjáték egy ideje már free-to-play nyúzható.

Erre kínál megoldást a játék előfizetéses üzleti modellje, amivel már az Europa Universalis IV esetében is kísérletezett a kiadó. Noha a Crusader Kings II kiegészítőit a későbbiekben is megvásárolhatjuk külön-külön, aki szeretne gyorsan és viszonylag jó áron hozzáférni a stratégia összes tartalmához, az havi 5 dollárért elő is fizethet rá - így összesen 13 nagyobb kiegészítő, 12 egység-, 14 zenei és 10 portrécsomag lesz a jussa.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire válik be az alternatív modell, annál is inkább, mert a Paradox a jelek szerint nem zárkózik el attól, hogy más címekre is kiterjessze azt. Szeptember óta egyébként már a Crusader Kings III is elérhető.

5 komment - szólj hozzá!