Hivatalos: új VR-szemüveg érkezik a PS5-höz

A Sony egyelőre különösebb konkrétumok nélkül, de hivatalosan is megerősítette, hogy új VR-szemüveg érkezik a PlayStation 5-höz, a headsetet pedig egy vadonatúj kontroller is kíséri majd.

A Sony a hivatalos PlayStation Blogon jelentette be, hogy már készül a következő generációs VR-szemüvege a PlayStation 5-höz, amely mind teljesítményben, mind pedig interakció tekintetében "drámai ugrást" ígér.

A posztot Hideaki Nishino, a Sony platformtervezésért és -menedzsmentért felelős alelnöke jegyzi, és bár különösebb konkrétumokat nem osztott meg az új eszköz kapcsán, annyit elárult, hogy mindent kamatoztatnak majd, amit a PlayStation VR tervezése közben tanultak. A next-gen headset a felbontás, a látószög, a mozgáskövetés és az irányítás terén is előrelépést jelent, és egyetlen kábelen csatlakozik majd az új PlayStationhöz, hogy egyszerűsítsék a használatát.

A Sony egyelőre képeket sem mutatott az új eszközről, így illusztrációnak marad a PlayStation VR.

Legalább ennyire fontos részlet, hogy az új VR-szemüveg mellé egy új VR-kontroller is dukál majd; ezen a téren alapos lemaradásban volt a Sony, hiszen a PlayStation VR-hoz a PlayStation Move-ot használhattuk. Túl sok részletet erről sem tudtunk meg, de az biztos, hogy a DualSense bizonyos újdonságai itt is visszaköszönnek majd.

Nishino szerint az új szemüveg kapcsán még rengeteg munka vár rájuk, így az 2021-ben biztosan nem fog piacra kerülni, ugyanakkor mindenképpen szerettek volna helyzetjelenteni a témában a rajongóknak - ezért a mostani bejelentés. 

A Sony egyébként különösen mostohán bánt a PlayStation VR-tulajokkal a generációváltás kapcsán: habár a PlayStation VR kompatibilis a PlayStation 5-tel, a PlayStation 5-játékok már nem támogatják az eszközt, így azzal csak előző generációs címeket nyúzhatunk. Ez különösen az olyan multiplatform játékok esetében furcsa, mint a Hitman 3.

9 komment - szólj hozzá!